Lions Club Waregem wil 10.000 bezoekers op festival

Pieter Vandewiele (uiterst links) en Lucien De Bels (helemaal rechts) met leden van Somival en vertegenwoordigers van 't Kelderke op het dak van het hippodroomgebouw waar zich het restaurant L'Improviste bevindt. © DJW
Redactie KW

Lions Club Waregem stelde zijn sociale projecten voor: dat zijn er opnieuw een heel aantal, met als blikvangers Somival en ‘t Kelderke.

Lions Club Waregem nodigde Somival, de vereniging sport en recreatie uit voor personen met een beperking, uit naar restaurant L’Improviste op het dak van het hippodroomgebouw voor een kennismaking plus voorstelling van de organisatie. Ook de lokale voedselbank ‘t Kelderke was uitgenodigd om zijn werking nader toe te lichten. Bedoeling van deze uitgebreide ontmoeting was de sociale projecten van de Lions voor dit jaar kenbaar te maken. Onder andere Somival en ‘t Kelderke mogen zich verzekeren van een financieel steuntje. Daarnaast zijn er nog andere goede doelen in de regio die de serviceclub zal ondersteunen.

Velen leven net boven of onder de armoedegrens, daarom is ‘t Kelderke belangrijk

“Met het smaak- en belevingsfestival Lions Boulevard waarvan de vierde editie dit jaar plaatsvindt van 21 tot 23 juni, hebben wij een grote fundraisingsactiviteit op de agenda staan”, aldus voorzitter Pieter Vandewiele. “De voorbije jaren mochten wij al een paar duizend bezoekers verwelkomen. Deze keer gaan wij voor 10.000 bezoekers. Dat moet kunnen, ook gezien het feit dat Lions Boulevard dat weekend een van de negen verschillende activiteiten is die in het centrum van de stad zijn. Voor iedereen een bijzonder druk weekend, dus.”

Special Olympics

Voor de organisatie van het drankjes- en hapjesfestijn waarvoor foodtrucks en eetstandjes – in totaal goed voor 18 foodtrucks – het decor vormen rond de vijvers, steken de Lions zelf een tandje bij. Zij verzorgen de praktische uitwerking en helpen mee de nodige opbrengsten bijeen te krijgen.

Voor Somival is de financiële steun zeker welkom. De vereniging heeft veel centen nodig voor haar werking, ook al omdat bijvoorbeeld deelname van zijn atleten aan nationale en internationale tornooien, aan de Special Olympics en aan de kampioenschapswedstrijden veel vraagt van de clubkas. Daarnaast is er ook de continue vraag naar vrijwilligers die zeker op zaterdagvoormiddag willen helpen tijdens het zwemuurtje in De Treffer. Momenteel is er zelfs heel veel nood aan. “Somival en ‘t Kelderke steunen wij al jaren”, licht Pieter Vandewiele toe.

Voorzitter Lucien Debels: “Alle hulp is nu meer dan welkom. Intussen is het aantal Somivalleden weer aangegroeid. Daarnaast heeft Somival tijdens de Special Olympics van enkele weken geleden een fantastische prestatie geleverd. De atleten keerden naar Waregem terug met 18 medailles op zak.”

Ook ‘t Kelderke is een vaste waarde bij Lions Club Waregem. De Waregemse voedselbank die op het bedrijventerrein Transvaal aan de Vijfseweg is gevestigd, deelt wekelijks voedselpakketten uit aan Waregemnaars die het moeilijk hebben om rond te komen. Daarvoor krijgt de serviceclub eerst informatie van het Welzijnshuis die de noodlijdende bewoners doorverwijst naar ‘t Kelderke.

“De voorstelling van ‘t Kelderke was verhelderend en stemt ook tot nadenken“, dixit Pieter Vandewiele. “Bij ons zijn er anno 2019 toch heel wat mensen die net boven of net onder de armoedegrens leven. De steun van de Lions aan de Waregemse voedselbank is daarom zeker noodzakelijk.” (Jan Decock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier