Lions Club Tielt schenkt Sint-Andriesziekenhuis herbruikbare mondmaskers

Ziekenhuisdirecteur Peter Lauwyck ontvangt uit handen van Lions-voorzitter Dirk Verkinderen 600 herbruikbare maskers. Verder herkennen we Alex Vuylsteke van het Sint-Andriesziekenhuis en Lions-leden Jacques De Brauwer, Christian De Deurwaerder, Filip Vanhoutte, Steven De Coninck en Covid 19-coördinator bij Lions Club Tielt Bart Vanhoutte. © foto WMe
Redactie KW

De Lions Club afdeling Tielt schonk deze week zeshonderd herbruikbare mondmaskers voor bezoekers en personen op consultaties (non-COVID19) aan het Sint Andriesziekenhuis in Tielt.

Al sinds het begin van de lockdown helpt en steunt de Lions Club Tielt de medewerkers en hulpverleners van het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis. De club, waarvan tevens drie leden als arts actief zijn in het Tieltse ziekenhuis, beschikt via hun divers ledenbestand over een ruim netwerk van contacten en kon zo in het verleden al snel aanvullende leveringen van vooral beschermingsmaterialen mogelijk maken.

Om ook in de toekomst snel te kunnen reageren op dringende vragen werd binnen de club zelfs een centraal aanspreekpunt beschikbaar gemaakt zodat alles snel en accuraat kan verlopen. Niet alleen de zeshonderd mondmasksers die het Sint-Andriesziekenhuis deze week in ontvangst mochten nemen, waren een mooie realisatie.

Zoete attentie

De club deelde tevens mee in de kosten voor een grote opbergruimte ten behoeve van het personeel en voorzag als extra dank een kleine zoete attentie voor de medewerkers van het ziekenhuis. Een chocolade paasattentie die tevens ook gesmaakt werd door de 53 vrijwilligers die de afgelopen weken maar liefst 2.735 mondmaskers, 315 schorten en 220 mutsen produceerden in het naaiatelier van het Sint-Jozefinstituut.

Naast de levering van mondmaskers voor het Sint Andriesziekenhuis leverde de Lions club Tielt in het verleden ook mondmaskers aan Zelfstandige thuisverpleging Mieke Neirinck, WZC Amphora en Zorg Tielt. Ook hier werden de hulpverleners met een doosje truffels bedankt voor hun extra en blijvende inzet voor hun bewoners.

WMe/ foto WMe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier