Lions Club Damme-Zwin zamelt dringend laptops en tablets in voor kansarme jongeren

Redactie KW

Uit contacten met de zorgcoördinatoren van de scholen en ouders en kinderen blijkt dat verschillende jongeren in Knokke-Heist moeilijk thuisonderwijs kunnen volgen via de digitale instructie van school. Dat komt omdat ze niet beschikken over een computer of omdat er slechts één pc of tablet beschikbaar is in een groot gezin met schoolgaande jongeren. Lions Club Damme-Zwin is daarom dringend daarom op zoek naar laptops of tablets.

De labtops of tablets mogen gerust gebruikte toestellen zijn. Al de geschonken apparatuur zal de serviceclub aan Spelotheek De Wip bezorgen, die het dan verder zal verdelen onder Knokke-Heistse gezinnen die er nood aan hebben.

Spelotheek De Wip biedt reeds vele jaren gratis huiswerkondersteuning aan een honderdtal kinderen en jongeren die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. Met behulp van zestig vrijwilligers scheppen ze een huiswerkvriendelijk klimaat en creëren ze de randvoorwaarden zoals schrijfgerief, didactisch materiaal, computers, tablets, printers en wifi om de kinderen optimaal te begeleiden bij het maken van hun huistaken en instuderen van hun lessen.

Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken is er sinds 16 maart geen huiswerkklas voor de lagere school en geen studieondersteuning voor het secundair onderwijs meer. Wie een laptop of tablet ter beschikking heeft, kan contact nemen met Lions CLub Damme-Zwin via secretaris Frans Lammens, Bronlaan 67, 8300 Knokke-Heist, telefoon 050 61 32 10 of frans.lammens@outlook.com.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier