Lionel Borteel als eerste kindje geboren in campus Rumbeke van AZ Delta

Papa Jelle Borteel, mama Emily Lanssens, zusje Valentina en de kleine Lionel die maandagmiddag als eerste kindje in AZ Delta, campus Rumbeke, werd geboren. © Joke Couvreur
Wouter Vander Stricht

Maandag om 13.27 uur werd Lionel Borteel geboren in de nieuwe materniteit van AZ Delta op de campus Rumbeke. Mama Emily Lanssens stelt het na een lange bevalling die al werd ingezet in het ‘oude moederhuis’ goed. Papa Jelle Borteel en zusje Valentina (4) zijn in de wolken.

Even na middernacht, dus maandagmorgen in alle vroegte, snelde Jelle Borteel met zijn bevallende partner Emily Lanssens naar het moederhuis in de Rondekomstraat. De nieuwe kinderafdeling en materniteit op de campus Rumbeke werd pas diezelfde maandagmorgen om 8 uur geopend. “We waren niet alleen aan de Ronde Kom. Nog drie hoogzwangere dames moesten ieder moment bevallen en dat deden ze nog daar. Dus had ik wel in de gaten dat onze zoon wel eens als eerste kindje op de campus Rumbeke zou worden geboren”, doet de trotse papa Jelle het relaas.

Arbeid al ingezet

De weeën bij Emily waren al gestart en de arbeid werd daar al ingezet. Met een mobiele patiëntenkamer werd ze overgebracht naar de campus Rumbeke. Om 8.30 uur arriveerde ze er als een van de eersten. “De rit viel op zich wel mee, we werden begeleid door een politie-escorte. Maar ik voelde me op dat moment erg slecht, ik had net moeten braken.”

De kleine Lionel en zijn ouders werden al overladen met geschenken

De bevalling liep goed, maar duurde wel lang. “In totaal bijna 14 uur, maar alles is goed en wel met onze zoon. Ons gezinnetje is nu compleet”, lacht Emily.

Dat gezinnetje woont nu sinds anderhalf jaar in het Varendijkhof, een zijstraat van de Honzebrouckstraat, in Roeselare. “We wonen al een tiental jaar in Roeselare, maar ikzelf ben van Zillebeke afkomstig, Emily van Beselare.”

Het jonge gezinnetje kreeg ook bezoek (en bloemen) van de directie van het ziekenhuis. Je herkent naast het gezin v.l.n.r. Emily Rosseel, Piet Claerhout, Danielle Vandenweghe, Bart Wenes en Johan Hellings.
Het jonge gezinnetje kreeg ook bezoek (en bloemen) van de directie van het ziekenhuis. Je herkent naast het gezin v.l.n.r. Emily Rosseel, Piet Claerhout, Danielle Vandenweghe, Bart Wenes en Johan Hellings.© Stefaan Beel

Hoog bezoek

Lionel is een flinke baby van 3,205 kg en 50 centimeter. Het kleine wondertje werd ook nog eens overladen met hoog bezoek. Dinsdagnamiddag kwamen algemeen directeur Johan Hellings en ondervoorzitter van de raad van bestuur Bart Wenes samen met de gynaecologe die de bevalling deed, dokter Danielle Vandenweghe, het diensthoofd van de dienst gynaecologie Piet Claerhout en de vroedvrouw Emily Rosseel de gelukkige ouders feliciteren. En ze kwamen niet met lege handen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier