Lingeriewinkels zamelen oude beha’s in

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Heidi Van Staeyen van Lingerie Caline in Nieuwpoort en Patricia Vandenbroucke van WeekendMode in Sint-Idesbald (Koksijde) nemen deel aan de achtste beha-inruilactie onder de slogan ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’. Nog tot 30 november kan je oude beha’s inruilen voor een kortingbon en ze een tweede leven geven.

Heidi en Patricia zijn twee van 84 zaakvoerders van lingeriezaken die het initiatief van de vereniging voor zelfstandige lingeriedetaillisten Fedelin steunen. “Met deze actie willen we enerzijds onze trouwe klanten belonen”, leggen Heidi en Patricia uit. “Als ze hun oude beha’s binnenbrengen krijgen ze een kortingbon van 10 euro als blijk van waardering om bij hun lokale lingeriewinkel te shoppen, want ook voor onze sector zijn het momenteel moeilijke tijden. Anderzijds willen we ook iets teruggeven aan de samenleving en zetten we ons in voor de milieuproblematiek waar we steeds meer mee geconfronteerd worden.”

Samen met Wereldmissiehulp en hun project ‘Be the fibre’ zorgen de lingeriezaken ervoor dat ze samen inzetten op duurzaam ondernemen binnen de mode- en lingeriesector. “‘Het besef dat duurzaam ondernemen de toekomst is dringt meer en meer door binnen de mode- en lingeriesector. Met dergelijk initiatief tonen we dat we hier als sector graag aan meewerken”, stelt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

De nog draagbare ingezamelde beha’s krijgen via Wereldmissiehulp een nieuw leven bij dames die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. Niet draagbare stukken worden via het initiatief ‘Be the Fibre’ gerecycleerd en als grondstof gebruikt voor nieuwe kledij en leuke, circulaire accessoires zoals laptoptassen, paraplu’s en totebags. Op die manier helpt de lingeriesector om iets terug te geven aan de samenleving en aan onze planeet. Met de opbrengst van de producten worden duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Een win-winproject voor iedereen dus!

Lingerie Caline – Albert I laan 261, Nieuwpoort

WeekendMode – Strandlaan 313, Sint-Idesbald

www.facebook.com/vrouwenondersteunenvrouwen

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten