Lindsey en Jean-Philippe schenken 180 cupcakes aan de politie

Lindsey Christiaens en Jean-Philippe Vrijghem aan het politiebureau van PZ Vlas. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Samen met Lindsey Christiaens (tart Eclair) schonk vrijwilliger Jean-Philippe Vrijghem donderdag maar liefst 180 heerlijke cupcakes aan PZ Vlas uit Kortrijk. “Dit als dank voor het goede werk dat ze leveren in coronatijden. Ze zijn onze blauwe helden die we niet mogen vergeten”, weet Jean-Philippe ons te vertellen.

De gebakjes werden gemaakt door Lindsey Christiaens die haar zaak Tart Eclair één maand geleden heeft opgestart in volle coronatijden. Woordvoerder Thomas Detavenier (PZ Vlas) mocht uiteindelijk de cupcakes in ontvangst nemen om te verdelen onder het personeel. “Het is een klein gebaar voor al hun werk, zij zorgen dat onze straten veilig zijn door hun eigen veiligheid soms in gevaar te brengen. Zij controleren dat de maatregelen gevolgd worden in het belang van onze gezondheid. Er is meer respect nodig voor hen, want dat verdienen ze”, aldus de enthousiaste vrijwilliger.

Meer acties

Jean-Philippe is nog niet aan het einde van zijn latijn. Binnenkort wil hij een actie opstarten voor de minderbedeelden en heeft hij nog een aantal ideeën klaar. “Dit allemaal om de mensen te tonen wat eendracht is. Ik wil vooral positieve boodschappen brengen in deze moeilijke tijden. Het doet mij enorm veel deugd als ik van mensen hoor dat ze energie halen uit mijn acties. Ik motiveer zo anderen om ook iets te doen. Je bent nooit te jong of te oud om iets te ondernemen, zolang je gelooft in jezelf”, besluit hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.