Lindsay uit Staden lanceert hondenuitlaatservice De Trouwe Vagehond

(foto JCR)
Redactie KW

Lindsay Leenknegt startte onlangs De Trouwe Vagehond op, een hondenuitlaatservice, maar ook een huisdierentaxi, huisdierenverzorging en een webshop waar je terecht kan voor dierenbenodigdheden.

“Ik combineer momenteel twee halftijdse jobs”, vertelt Lindsay (42). “Die ene parttime job oefen ik uit in het palettenbedrijf van mijn echtgenoot. Ik ervaar dat die job wat te zwaar begint te worden voor mij en keek daarom uit naar een alternatief. Omdat ik een grote dierenliefhebber ben, wou ik iets met dieren doen. Uiteindelijk kwam ik via Facebook in contact met een uitlaatservice voor honden. Mijn interesse was meteen gewekt. In Nederland is een hondenuitlaatservice al behoorlijk ingeburgerd“, weet Lindsay. “Die zijn wel in haast elk dorp of elke stad terug te vinden. Bij ons is dat nog niet het geval. Ik heb weet van enkele gelijkaardige bedrijfjes aan de kust, maar in onze regio niet.”

Geen reptielen

Naast de hondenuitlaatservice – waarbij ik met honden ga wandelen als hun baasjes bijvoorbeeld uit werken zijn – bied ik ook huisdierenverzorging aan. Daarbij verzorg ik dieren aan huis, omdat het baasje tijdelijk niet voor zijn dier kan zorgen omdat hij of zij bijvoorbeeld op vakantie vertrokken is of in het ziekenhuis opgenomen is. Bij die service zorg ik er ook voor dat het huis een bewoonde indruk heeft door bijvoorbeeld de brievenbus te legen en de rolluiken op te trekken. Verder verzorg ik ook een huisdierentaxi. Dat kan bijvoorbeeld een rit naar de dierenarts of trimsalon zijn. Zowel voor de huisdierenverzorging als voor de huisdierentaxi komen alle mogelijke huisdieren met uitzondering van reptielen in aanmerking. Daarnaast heb ik met De Trouwe Vagehond ook een webshop waarin dierenbenodigdheden – met uitzondering van voeding – verkocht worden.”

Disney

“Ik ben mijn zaak in bijberoep op 1 april gestart”, gaat Lindsay verder. “Door de coronacrisis is de hondenuitlaatservice evenwel nog niet actief. Ik plan immers steeds een kennismakingsgesprek aan huis met de baasjes en dat is door de coronacrisis niet toegelaten.”

Meer info over De Trouwe Vagehond – de naam is afgeleid van de Disneyfilm ‘Lady en de vagebond’ – via www.detrouwevagehond.be of via 0486 22 44 13. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.