Linda Meurisse houdt bij gebrek aan rommelmarkten op zondag 2 mei een garageverkoop op de Bosmolens

Linda Meurisse voor de oprit/parking waar straks haar garageverkoop plaatsvindt.
Linda Meurisse voor de oprit/parking waar straks haar garageverkoop plaatsvindt.
Wouter Vander Stricht

Linda Meurisse woont zelf in de Meensesteenweg op de Bosmolens (Izegem), maar op zondag 2 mei pakt ze uit met een garageverkoop in Blekerijstraat 163.

Linda staat in niet-coronatijden vaak op rommelmarkten. “Ik heb een vaste plaats in Zwevezele en ook op rommelmarkten op de LAR, aan Euroshop en in Lendelede teken ik present. Maar we bleven nu al een tijd verstoken van onze markten en mijn verzameling van spullen begint hier uit de voegen te barsten. Daarom organiseer ik een garageverkoop.”

Reclame via Hoplr

Linda lanceerde het initiatief onder meer via Hoplr, het sociaal buurtnetwerk dat ook op de wijk Bosmolens/De Mol werd ontplooid. “De garageverkoop zal zich grotendeels buiten afspelen. Ik organiseer die in Blekerijkstraat 163, waar ik vroeger huisde en waar mijn zoon nu woont. Er is daar een grote oprit voor de deur, ik heb er voldoende plaats.”

Linda verkoopt ook zaken via tweedehandssites, maar ze mist ook het sociaal contact dat rommelmarkten met zich mee brengen. “Het zal weer eens goed doen om mensen te zien, we kunnen het ook helemaal coronaveilig organiseren. Zelf ben ik ook actief binnen Okra Izegem, maar ook daar ligt de werking al lang stil.”

Van 8 tot 17 uur kun je langslopen bij Linda. “Ik verkoop echt van alles. Ik ben wat gespecialiseerd in lichtreclames van biermerken, maar ook beeldjes, kleine meubelen, ligzetels… Mijn spullen haal ik vaak bij het leeghalen van huizen of handelszaken. Er zitten dus ook antieke stukken tussen, maar het aanbod is vooral erg breed”, klinkt het.

Garageverkoop op zondag 2 mei van 8 tot 17 uur in de Blekerijstraat 163.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.