Linda Bonnet verlaat na 47 jaar dienst Oudenburgs woonzorgcentrum

Linda Bonnet werd op haar laatste werkdag door collega's, directie en OCMW-voorzitter Romina Vanhooren in de bloemen gezet. (foto LIN)
Redactie KW

Linda Bonnet is sinds 1 januari officieel met pensioen. Volgens echtgenoot Rik Maertens was Riethove haar tweede thuis.

Linda Bonnet (63) is een van die zeldzame supertrouwe werkkrachten: op 1 december 1972 begon ze als 16-jarige in het onderhoud van het oude Riethove. Na 47 jaar nam ze eind vorige maand afscheid van haar werkplek, collega’s en poetskar.

“Toen ik in 1972 in Riethove ging werken, was alles lang niet zo streng als nu. Ik hielp bij de verzorging, diende het eten op en was soms ook aan de slag in de keuken bij de afwas. Na enkele jaren kwamen meer verpleegkundigen en verzorgenden in dienst en mocht je zonder dit diploma niet meer helpen bij de verzorging van de bewoners”, vertelt Linda over haar beginperiode. “Daarna heb ik nog een tijdje in de keuken geholpen en werd ik vast bij de poetsdienst ingeschakeld.”

Niet alleen werken in een zorgcentrum is doorheen de jaren veranderd, dit geldt ook voor de bewoners die worden opgenomen. “Vroeger raakte iedereen die niet meer thuis wilde wonen, binnen. Nu is dat totaal anders en moet je echt zorgbehoevend zijn.”

Verandering

Bij de verhuizing vijf jaar geleden naar het nieuwe Riethove werden twee afdelingen ingericht. Op de eerste verdieping wonen de mensen die zorg nodig hebben, maar nog behoorlijk helder van geest zijn. Beneden is er de gesloten afdeling voor mensen met dementie.

“Ik werkte de laatste jaren op deze afdeling. Dat was een hele verandering, want je hebt er geen echt contact met de bewoners. Je tracht weleens iets te zeggen, maar een gesprek voeren, is er niet bij. Daarom beleefde ik mijn mooiste tijd in het oude gebouw. Het was er huiselijker, je had veel meer contact met de bewoners”, vindt Linda Bonnet. “Ik heb mijn werk altijd graag en met voldoening gedaan en had altijd fijne collega’s.”

Kleinkinderen

Nu kijkt Linda Bonnet uit naar de lente en zomer. “Ik ga graag fietsen en wandelen. Ook hoop ik met mijn echtgenoot regelmatig te kunnen gaan dansen. En af en toe een weekendje weg staat eveneens op mijn agenda. Natuurlijk hoort ook tijd maken voor de kleinkinderen erbij”, besluit Linda Bonnet. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier