Limburgers fietsen van Sint-Truiden naar Oostende en terug voor het goede doel

Bert en zijn kompanen werden verwelkomd met een handdoek van Fighters Against Cancer, het goede doel waarvoor ze de fietstocht organiseerden. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostende Limburger Bert Arnauts en zijn kompanen Michael Velkeneers, Dimitri Ceulemans, Dirk Timmermans, David Vanschoenwinkel en Ruben Putzeys trokken zaterdag per fiets van Sint-Truiden naar Oostende. Niet om verkoeling te zoeken, maar om er een spaghetti te eten in restaurant Marina op de Oosteroever. “We doen dit ten voordele van Fighters Against Cancer”, klinkt het.

Gekker kan je het haast niet bedenken. Een dikke 38 graden in het binnenland en 31 graden aan zee. De meeste mensen die bij deze temperaturen naar de kust komen, doen dat vooral om de warmte in het binnenland te ontlopen en verkoeling te zoeken aan zee, waar het een vijftal graden minder warm is. Meestal doen ze dat per trein of met de wagen. Bert en zijn makkers kozen voor de fiets. De hittegolf kon hen niet tegen houden om om 4.00 uur zaterdagmorgen in Sint-Truiden de fiets op te springen voor een tochtje van 444 kilometer.

In Oostende aten ze een spaghetti eten in het restaurant waar Bert al jaren vaste klant is. Kort daarna sprongen de mannen opnieuw de fiets op voor de terugtocht. “We hopen tegen middernacht thuis te zijn“, lacht Bert vlak na aankomst om 12 uur. “Dat ik er nog fris uitzie? Ach, ik ben wel wat gewoon.”

Bert werd vijf keer Belgisch kampioen zwemmen en haalde de wereldtitel reddend zwemmen in 2010. “Ik heb echter wel altijd gefietst in functie van het zwemmen, om mijn conditie te onderhouden”, gaat Bert verder. “Eigenlijk ging ik op 8 augustus (vandaag) de 24 uur van Zolder meerijden. Corona stak echter stokken in de wielen, deze fietstocht was een mooi alternatief. Toen we beslisten om de fietstocht te maken, enkele weken terug, wisten we nog niet dat we dat zouden toen tijdens een hittegolf (lacht). Maar het was nu eenmaal zo en uitstellen was geen optie.”

Fighters Against Cancer

Bert zamelde 2.500 euro in voor Fighters Against Cancer. “Net als zoveel mensen werd ook ik al geconfronteerd met kanker in de nabije kring. Daarom steun ik Fighters Against Cancer al enkele jaren. Aangezien de aandacht voor kanker tijdens corona ondersneeuwt raakte heb ik beslist om deze actie te doen en om hen te steunen. Het is een vreselijke ziekte. We kunnen niet genoeg doen om het onderzoek te steunen”, besluit Bert.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier