Lily’s Fashion (Izegem) was bij lockdown net één week open: “Ik heb nooit gepanikeerd”

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het zal je maar overkomen. Je hebt net een spetterend openingsweekend achter de rug en een week later moet je weer dicht… Het gebeurde met Lily’s Fashion in Izegem. Zaakvoerster Lindsey Baekeland was zelfs verrast van de verkoop die ze online kon genereren. “Maar ik zal toch blij zijn echt te kunnen openen.”

In het weekend van 6, 7 en 8 maart zwaaide Lily’s Fashion in de Gentsestraat 4 in Izegem de deuren open. “We waren super tevreden met ons openingsweekend. Veel volk en veel positieve reacties.” Maar een week later stond normaal Izegem Bruist op het programma. “Dat werd afgelast en we moesten op zaterdag dicht. Op maandag en dinsdag – normaal mijn sluitingsdagen – probeerde ik dat nog wat goed te maken, maar je voelde dat er nauwelijks kwam. Iedereen bleef al in zijn kot. Toen hebben we besloten om meteen ook de deuren dicht te houden.”

Lindsey – die de zaak samen met haar man Bart Bourgeois runt – bleef rustig. “Mijn echtgenoot had het er aanvankelijk wat moeilijker mee. Maar wat kun je doen? Ik blijf altijd positief. En ik heb nu voor het eerst in 20 jaar nog eens boeken gelezen.”

Ondertussen promootte Lindsey haar zaak op Facebook. “Ik postte iedere dag foto’s en de verkoop kwam zo op gang. Ik ben hier heel de regio afgereden om thuis kledij te gaan afleveren. Maar ik bleef overal netjes buiten voor de deur staan. Het was met veel mensen een aangename kennismaking en hopelijk levert dat ook blijvende klanten op.”

Maar komende maandag gaat Lindsey opnieuw open. “Het is dus onze sluitingsdag, maar om 13.30 uur doen we open. Ik heb ons gamma nog wat aangevuld, zodat onze klanten rijkelijk de keuze hebben. Hopelijk zijn we nu definitief vertrokken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier