Liliane Lucidarme en Joël Sticker vieren gouden bruiloft

Liliane en Joël met burgemeester Peter Roose, leden van het schepencollege, kinderen Patrick, Pascal en Filip, schoondochters Lut, Karolien en Lindsay, zeven kleinkinderen en familie van het gouden koppel. © JT
Redactie KW

Liliane Lucidarme en Joël Sticker traden op 23 oktober 1969 in Alveringem in het huwelijksbootje. Vijftig jaar later werden ze zaterdag ontvangen op het stadhuis van Veurne bij hun zoon Patrick die er schepen is.

Liliane en Joël komen allebei uit een gezin met vier kinderen. Joël is afkomstig uit Hoogstade, waar zijn vader met paard en kar de melkronde verzorgde en ook steenkool verkocht.

Liliane komt uit Bulskamp, maar verhuisde later naar Alveringem. De moeder van Liliane, Hélena, baatte de herberg ‘Het Wieltje’ op het Dorpsplein uit. Het was toen de uitgangsbuurt bij uitstek van de jongeren uit de omgeving. Daar leerde Liliane haar Joël kennen. En na een korte verlovingsperiode huwde het koppel op 23 oktober 1969 in Alveringem.

Ze kregen drie zonen, Patrick, Pascal en Filip. Joël werkte in de zetelfabriek ‘Furnica’ en later bij de NMVB als busbestuurder, later de belbus, waar hij tot aan zijn pensioen werkte.

Veurnse ziekenhuis

Liliane werkte in haar jonge jaren als kassierster in de COO, een grootwarenhuis in de Zuidstraat in Veurne. Na de geboorte van de drie zonen zette ze haar loopbaan even op pauze om later de draad weer op te nemen in het Veurnse ziekenhuis. Drie schoondochters, Lut, Karolien en Lindsay kwamen de familie Sticker vervoegen. Ondertussen is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen, Elise, Matthias, Lander, Amber, Louise, Charlotte en Seppe.

Alhoewel het gouden koppel al een tijdje op pensioen is, zijn ze beiden nog altijd zeer actief. Fietsen en wandelen met de Veurnse wandelclub staan in de agenda met stip genoteerd. Ook voor de kleinkinderen maken ze graag tijd vrij.

Na de gelukwensen geschenken van het stadsbestuur en vooral van hun zoon Pascal, tweede schepen van de stad, werd geklonken op nog een lang en gelukkig leven van het gouden koppel.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier