Lijst van de Burgemeester roept onbestuurbaarheid van Meulebeke in

Wat velen verwachtten, is dan uiteindelijk toch gebeurd. Op het schepencollege van maandag 4 april werd er beslist om de onbestuurbaarheid van de gemeente in te roepen. Concreet betekent dit dat er door de gouverneur van de provincie een bemiddelaar wordt aangesteld die de politieke impasse die nu heerst, probeert op te lossen.

Burgemeester Dirk Verwilst: “Sinds 18 december 2019 werd het meerjarenplan tijdens de gemeenteraadszittingen telkens opnieuw niet goedgekeurd. Eerst vormde de personenbelasting een obstakel, de daaropvolgende raadszitting was het een gebrek aan visie. De maand daarop gaven we een grondige uiteenzetting met vraag en antwoord maar ook hier boekten we geen succes.”

Knippen in het investeringenplan

“Zelfs tijdens de digitale raadzitting in april werden er weinig vragen omtrent het meerjarenplan gesteld. Nu vraagt men ons om te knippen in het investeringenplan met 3 à 4 miljoen euro (lees renovatie kasteel Ter Borcht en het marktproject, red.). Na overleg met de woordvoerder van de ‘onafhankelijken’ werd het ons duidelijk dat het meerjarenplan tijdens de gemeenteraad van 20 mei eerstkomend opnieuw zou verworpen worden.”

“Ondertussen kunnen we onze gemeente niet meer runnen zoals het hoort. De plannen voor uitbreiding en vernieuwing van het containerpark, de geplande werkzaamheden in de Pittenstraat en de Gentstraat, zelfs de dringende werkzaamheden aan het zwembad, en nog zoveel meer… alles wordt opgeborgen. De enige oplossing die we dus nu nog zien, ligt in de bemiddeling.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.