https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lijnbus kan niet meer remmen en richt ravage aan in Gistel

De bus botste tegen de hoek van Bistro La Gare.© BB
De bus botste tegen de hoek van Bistro La Gare.© BB
Redactie KW

In Gistel is dinsdag iets over 14 uur een Lijnbus tegen een gevel gecrasht nadat eerst een bushokje aan flarden werd gereden. Er zijn zes slachtoffers, onder wie de chauffeur, naar het ziekenhuis gebracht. Ze zouden lichte verwondingen hebben opgelopen. De remmen van de bus zouden het hebben begeven.

De Lijnbus reed in de Heyvaertlaan ter hoogte van de halte van het administratief centrum. De bus zou daar halt houden, maar reed plots in volle vaart rechtdoor. Een bushokje werd volledig in de vernieling gereden. Het voertuig stevende af op de gevel van Bistro La Gare op de T-splitsing met de Stationsstraat. Volgens de eerste informatie probeerde de chauffeur de gevel te ontwijken door naar links te sturen, tussen twee gebouwen door. De hoek van het restaurant werd echter aangereden, met zware schade tot gevolg.

De voorkant van de bus werd ingedeukt en ramen sprongen aan diggelen. De chauffeur en vijf passagiers zouden daarbij gewond zijn geraakt. Een Mercedes die in de Stationsstraat reed, kon een aanrijding met de bus nog net vermijden. De wagen eindigde tegen een paal.

De straat werd volledig afgesloten en politie, brandweer, ziekenwagens, MUG en diensten van De Lijn snelden ter plaatse. De zes slachtoffers werden volgens burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De plaats is momenteel in beslag genomen voor onderzoek. Wellicht wordt nog een verkeersdeskundige aangesteld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.