Lightversie van Deerlijkse kermis wordt coronaveilig: “Regels respecteren”

Schepen van Feestelijkheden Louis Vanderbeken wil de kermis op het Neunkirchenplein volledig coronaveilig laten verlopen. © DRD
Redactie KW

Het centrum hijst dit weekend de feestvlaggen. Niet met toeters en bellen, want covid-19 besliste daar anders over. Het wordt een driedaags kermisweekend in lightversie, die volledig coronaveilig moet verlopen.

De Deerlijkse kermismaand wordt komend weekend op gang geschoten met de centrumkermis. “Door de coronaperikelen wordt het dit jaar een lightversie”, verduidelijkt schepen van Feestelijkheden Louis Vanderbeken (CD&V). “De kermis op het Neunkirchenplein kan wel degelijk plaatsvinden en wij hebben met de gemeente de organisatie in handen genomen.”

“De specifieke richtlijnen voor kermissen zullen toegepast worden zodat alles zo coronaveilig mogelijk kan verlopen. Er wordt bewust gekozen voor één centrale kermis op het Neunkirchenplein voor alle Deerlijkse inwoners. Andere foren en kermisattracties worden in functie van maximale risicobeheersing niet toegelaten tijdens de Deerlijkse kermismaand. De kermis op het Neunkirchenplein is open op vrijdag 25 september van 17 tot 20 uur, zaterdag 26 september van 14 tot 20 uur en zondag 27 september van 14 tot 20 uur.”

Slechts 70 bezoekers

“In samenspraak met de kermisuitbaters treffen we heel wat maatregelen om het voor iedereen veilig te houden. Zo zal het kermisterrein afgesloten zijn met een gescheiden in- en uitgang ter hoogte van de Hoogstraat. Alle bezoekers vanaf 12 jaar zijn verplicht om een mondmasker te dragen en moeten één looprichting volgen. Er wordt ontsmettingsmiddel voorzien bij de in- en uitgang van het kermisterrein en er worden slechts 70 bezoekers tegelijkertijd toegelaten.”

Het kermisterrein wordt afgesloten met een gescheiden in- en uitgang ter hoogte van de Hoogstraat

“Het aantal aanwezige bezoekers wordt permanent gemonitord en vooraf reserveren is niet mogelijk. De kermisuitbaters staan zelf in voor het ontsmetten van de attracties en voorzien ook alcoholhoudende handgel. De afstandsregels moeten altijd gerespecteerd worden en samenscholingen zijn niet toegelaten. Wie zich ziek voelt, raden we aan om thuis te blijven.”

“De kermis op het Neunkirchenplein is uiteraard onder voorbehoud van aangepaste richtlijnen en de evolutie van de plaatselijke coronacijfers. We wensen iedereen een fijne en veilige kermis toe en hopen dat volgend jaar alles terug onder normale omstandigheden kan plaatsvinden”, besluit schepen Louis Vanderbeken.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier