Light ART lokt 150.000 bezoekers naar Knokke-Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist blikt bijzonder tevreden terug op de derde editie van Light ART. Het lichtkunstfestival lokte tijdens de kerstvakantie ruim 150.000 bezoekers naar de Oostkust.

© DM
© DM

“Het spreekt voor zich dat het dit jaar door de coronamaatregelen een bijzondere editie was. Andere jaren combineerden heel wat bezoekers het lichtkunstfestival met kerstshopping of met een bezoek aan een van de vele culinaire topadresjes in de kustgemeente. Dat kon dit jaar niet. Maar voor velen waren de lichtkunstwerken in combinatie met de prachtige kerstverlichting reden genoeg om te proeven van de unieke kerstsfeer in Knokke-Heist”, aldus schepen van Toerisme Anthony Wittesaele.

Geen overrompeling

“Het festival bleek tijdens de donkere dagen een aangename uitstap in openlucht die bovendien in zeer veilige omstandigheden en met respect voor de maatregelen kon verlopen. Het gemeentebestuur had er alles aan gedaan om geen volkstoeloop te krijgen. Door de promotie te beperken, extra dagen en openingstijden te voorzien en sfeerbeheerders in te zetten langs het parcours is er op geen enkel moment een overrompeling geweest. Er was bovendien ook een goede samenwerking met de lokale politie die alles voortdurend in de gaten hield en onmiddellijk kon bijsturen, mocht het nodig zijn. Het vernieuwde concept werd duidelijk gesmaakt, want zo’n 150.000 bezoekers genoten van het festival. Dat is meer dan vorig jaar toen er 140.000 bezoekers werden geteld.”

“Het was dit jaar een beetje gas geven met de handrem op maar uiteindelijk zijn we tevreden met het eindresultaat. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer volop inzetten op kerstsfeer om de lokale economie in Knokke-Heist te ondersteunen”, klinkt het bij Toerisme Knokke-Heist. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.