Liga Sporting Bowling weer opgestart

Soncotra en de Blèters waren afgelopen seizoen, één en twee in de onafgewerkte competitie. © (Foto FRO)
Redactie KW

In Airport Bowling aan de Steense Dijk werd maandagavond de nieuwe competitie van de liga weer opgestart met tien ploegen.

Alles moest in COVID-19-veilige omstandigheden verlopen. Slechts 50 personen werden toegelaten, die zich moesten registreren. Aan de ingang moesten handen ontsmet worden. Het dragen van mondmasker was verplicht bij elke verplaatsing (volgens richtingspijlen), niet verplicht bij het spelen en zitten aan tafel.

Er mocht niet geapplaudisseerd worden bij een strike, spare of sterke prestatie. Er werd niet van baan gewisseld. Schoenen en ballen van de zaak moesten ontsmet zijn. Er was een maximum van vier spelers per ploeg (normaal 5-6 spelers), zodat met een beurtsysteem moest gewerkt worden. Er waren plastiek scheidingswanden tussen de bowlingbanen. Zo werd een veilige afstand tussen de bubbels bewaard.

Personen die van een reis terugkeerden uit een rode of oranje zone, mochten, conform de nationale richtlijnen, niet deelnemen.

De eerste speeldag verliep letterlijk in veilige banen. Er wordt telkens op maandagavond gespeeld. Op 5 oktober is de huldiging gepland van de kampioenen van vorig seizoen. De tien ligaploegen zijn: Soncotra, De Blèters, de Jill’s, Uno’s, Filips Place, Split Happens, de Paxims, de Strikers, Team MBC en de Krakers.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier