Lifestylebeurs Leef vier dagen lang in Expo Roeselare

Redactie KW

Van vrijdag 12 tot maandag 15 januari vindt in Expo Roeselare de vierde editie van de Leef-Beurs plaats. Een originele mix van vakantie, vrije tijd, wonen en exterieur. “Op die manier worden de belangrijke aspecten van een kwalitatieve levensstijl in de kijker geplaatst”, klinkt het vurig.

“Deze beurs is een unieke belevenis”, aldus organisator Filip Deroo (42), die ook de stuwende kracht was achter de vorige edities. “Omdat veel mensen hun reizen of citytrips logischerwijze graag zo vroeg mogelijk willen boeken, hebben we dit jaar op vraag van de standhouders het gebeuren verplaatst van maart naar januari. Zo beantwoorden we met onze organisatie nog meer aan de behoeften van beide kanten. Deze beurs focust zich in de eerste plaats op jonge gezinnen, dertigplussers en senioren die bewust verder kijken dan hun neus lang is. Mensen met vrije tijd die intens kunnen genieten van kwalitatieve vakanties. Het geheel speelt zich af in een gezellig kader waar het publiek al wandelend informatie kan opdoen. Dit jaar hebben we zelfs een klein bos aangelegd om elektrische fietsen uit te testen en dit keer komen reislustigen die mobilhomes willen huren, ook aan hun trekken.”

Exposanten

De volle 8000 vierkante meter van de hallen worden benut door 90 exposanten. “Hiertussen vind je ook 24 Belgische uitbaters van een buitenlandse B&B in Frankrijk, Spanje, Marokko, Tsjechië en er komt er dit keer eentje uit Bali en zelfs uit Mexico”, knipoogt Filip. “Maarten Bosmans, gekend van de tv-series Flikken en Loslopend Wild stelt elke dag om 14.15 uur zijn Tsjechische Villa Gineta voor. Nieuwe trends op het vlak van decoratie, interieur en binnenhuisinrichting passeren de revue en in de demozone zijn er elke dag voordrachten rond interessante reisbestemmingen. Okra demonstreert voor de geïnteresseerden aangepaste dansen, patroonstappen en wandelvoetbal. Daarnaast is er doorlopend een roofvogelshow van Friends & Birds. Het belooft dus terug een topeditie te worden”, glimlacht een trotse organisator. De deuren zijn geopend op vrijdag 12 januari van 14 tot 22 uur en op zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 januari telkens van 14 tot 19 uur. De toegangsprijs bedraagt 7 euro per persoon.

Gratis entree voor min-14-jarigen en leden van Tuinhier, De Gezinsbond en Okra Trefpunt 55+, behalve op zondag.

(KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.