Life Time Achievement Award voor Noel De Meyere tijdens Roeselare Awards

Het Awardscomité kijkt alvast uit naar zaterdagavond 25 januari voor een nieuwe editie van de Roeselare Awards. © Stefaan Beel
Peter Soete

Op 25 januari vinden de 23ste Roeselare Awards plaats in het Roeselaarse Fabriekspand. Naast culinair genieten, live optredens en veel dansplezier worden die avond ook de Awards van 2019 uitgereikt.

“Het is en blijft het Roeselaars feest van het jaar”, steekt burgemeester Kris Declercq van wal. “De Roeselare Awards zijn door de jaren heen geëvolueerd van een louter ‘commerçantenfeest’ naar een feestavond voor heel Roeselare. Niet alleen de handel maar ook de sociale sector, de sport en de culturele wereld worden die avond gehuldigd. We zetten Roeselaars ondernemerschap in de breedste zin in de kijker.”

“En dat het een succes blijft, bewijst de kaartenverkoop. Op 7 januari zijn er al 475 kaarten verkocht en dat is al een stuk meer dan de helft van de 800 kaarten die aangeboden worden. Wie er dus wil bij zijn, wacht best niet lang meer met kaarten kopen voor dit feest van het jaar.”

Hele reeks Awards

Traditioneel worden die avond ook de Roeselare Awards uitgereikt. De laureaten krijgen een mooie Award van de Roeselaarse kunstenaar Isidoor Goddeeris en het ondertussen iconisch geworden Pools-juweel.

De genomineerden voor de categorie Winkelbeleving 2019 zijn Vida Design (De Munt), I-COR (De Munt), ARhus Café (De Munt), Boost Moodshop (Mandellaan) en Mania-K (H. Consciencestraat). Voor de categorie Marketing 2019 zijn volgende zaken genomineerd: Creo Roeselare (Arme-Klarenstraat), Optiekpunt (J.Mahieustraat), Deleye (Brugsesteenweg), doopsuiker Battesimo (Oekensestraat) en Motena, het vroegere Zorgbedrijf (Gasthuisstraat).

In de categorie Nieuwbouw 2019 hebben een aantal onafhankelijke architecten van buiten Roeselare volgende projecten weerhouden: advocatenkantoor Akurad (Kaaistraat), restaurant CRKL (Diksmuidsesteenweg), Goddeeris Piping (Ovenhoekstraat), Hypnosis Dance Academie (Groenestraat), Topmotors (Topweg) en Sportline (Koestraat).

Volgende bedrijven maken kans op de Award Renovatie 2019: bouwbedrijf All-bouw (Iepersestraat), Automobilia (Kleine weg), Health & Training Schiervelde (Diksmuidsesteenweg), Mania-K (H. Consciencestraat) en de schoenzaken Scarpetta en Rigi uit de Ooststraat.

Voor Bedrijf van het jaar 2019 komen volgende zaken in aanmerking: Well Communications uit de G.Gezellelaan, Umbrosa uit de Beversesteenweg (design zonnewering), Fraxinus uit de Wijnendalestraat (automatisatie en robotisering), Steenoven uit de Kwadestrat (bouwpromotoren), VDL Bus Roeselare uit de Schoolstraat en Debal Coatings uit de Industrieweg.

Persoonlijkheid van het jaar

Voor de Handelaar van het jaar 2019 zijn volgende zaken genomineerd: Optiekpunt (J.mahieustraat), De Frezeboer (Vierwegstraat), De Koornbloem (Ooststraat), Corylie (De Munt), De Wasbeer (Oostnieuwkerksesteenweg), Sleeplife (Meensesesteenweg), Isabelle Fashion (Kerkplein), D’Hofstee (Claeyssensstraat), Foodstore Deli (Industrieweg) en Just Fie (De Munt).

Volgende genomineerden kunnen de Starters Award 2019 winnen: AR-architecten (Brugsesteenweg), digitale opleidingen Streamliners (Aakstraat), grafisch ontwerp en fotografie Moonshot (Blekerijstraat), Kollective Interieur & standenbouw (Vloedstraat) en Manawa Horloges (C. Duboisstraat).

Er staan ook tien personen of groeperingen op de lijst genomineerden voor Persoonlijkheid van het jaar 2019. Uiteindelijk wordt op 25 januari in het Fabriekspand de laureaat gekozen uit drie slotgenomineerden. De tien genomineerden zijn: dokter en Europees directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie Hans Kluge, kapper Philip Noppe, de Mooimakers vanrsl, Batjesfiguren Raf & Ginette, Lana Verkest (Belgium’s got talent), minister Nathalie Muylle, Tom Vansteeland of DJ Blvckprint, Chirumbero, het Roeselaars Pools Memorandum en de familie Vanhaeren uit Het Gezin op Eén.

Dit jaar wordt ook een Life Time Achievement uitgereikt en die gaat naar Sportraadvoorzitter Noel De Meyere voor een leven in dienst van de sport.

Fuifgebeuren

De catering gebeurt, net als vorig jaar, door Diner Privé en de presentatie is in handen van Virginie Claes. Tijdens het voorgerecht weerklinkt er pianomuziek van de Roeselarenaar Hendrik Deneir. De afterparty wordt om half twaalf op gang getrapt door de Level Six Partyband en DJ Monsieur Mathieu neemt vanaf één uur over. Om 3.30 uur is het feest voorbij.

Tijdens het galafeest worden ook vier gastronomische waardebonnen van Boury van 100 euro elk verloot net als twee weekends BMW-rijden van Dejonckheere.

Kaarten kosten 125 euro per persoon en zijn te koop via 051 266 380 of roeselare@roularta.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.