Life Time Achievement Award voor Donald Withouck op 21ste Roeselare Awards

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Op zaterdag 27 januari organiseert het kerncomité van de Awards voor de 21ste keer de Roeselare Awards. Ongetwijfeld wordt dit event ook dit jaar hét feest van de stad. Naast acht Awards voor personen en bedrijven die Roeselare afgelopen jaar in de kijker hebben geplaatst, wordt er dit jaar ook een Life Time Achievement uitgereikt aan brandweercommandant Donald Withouck, de vroegere zonechef van de regio MidWest.

Het Roeselaarse Fabriekspand is ook dit jaar het decor van de Roeselaarse Awards en traiteur ‘t Keukentje zorgt opnieuw voor een superieure culinaire beleving. Na een uitgebreide receptie die wordt opgeluisterd door violiste Petia Staneva volgt er, net voor een ‘sitting walking dinner’, de uitreiking van acht Awards. Net voor het dessert wordt de vroegere brandweer- en zonecommandant Donald Withouck gehuldigd met een Life Time Achievement Award. Daarna barst de party los tot in de vroege uurtjes met The Amazing Flowers en DJ Monsieur Mathieu. De presentatie is in handen van Virginie Claes.

Genomineerden

In de categorie Winkelbeleving 2017 werden volgende zaken genomineerd : Vida Design op De Munt, Crème de la Crèma in de H. Consciencestraat, Wivine in de Meensesteenweg, Mobel in de Iepersestraat, Mr. Steve in de Middenstraat en AD Delhaize in de Steenstraat.

In de categorie Marketing gaat het tussen Deleye in de Brugsesteenweg, Hectaar in de Westlaan, Optiekpunt in de Jan Mahieustraat, Deswarte Kappers in de Westlaan en B.Qt Hair & Beauty in de Koning Albert I-laan.

De Award voor Nieuwbouw 2017 gaat naar één van volgende genomineerden : Residentie Parkzicht in de Vijfwegenstraat, tandartsenpraktijk Tandens in de Meensesteenweg, de nieuwbouw van het VTI in de Leenstraat, Alpha Pharma in de Oekensestraat, Dokters aan de Mandel in de Mandellaan en Residentie Dammepark in de Dammestraat West.

Voor de Award Renovatie 2017 werden volgende kandidaten weerhouden : Lingerie Olijf in de Izegemsestraat, Tafel Madeleine in de Gasstraat, de nieuwe voedingssite Umami van CVO ( Creo) Roeselare, Brasserie Flandria in de Kermisstraat, Brasserie Bellis op de Grote Markt en Boost Moodshop in de Mandellaan.

Wie de Award Bedrijf van het Jaar in de wacht sleept, weten we nu nog niet maar het zal gaan tussen Goddeeris uit de Vijfwegenstraat, Bom Brewery uit de Oude Oekensestraat, De Lochting uit de Oude Stadenstraat, Barias uit de Veldbosstraat en Hectaar uit de Westlaan.

Welke handelaar de Award Handelaar van het jaar in ontvangst mag nemen, wordt ook bekend gemaakt op 27 januari. De genomineerden zijn Aferdita uit de Meensesteenweg, Boost Moodshop uit de Mandellaan, Deforce uit de Godhuislaan, Deswarte Kappers uit de Westlaan, Electro Marc Dubois van het Kerkplein in Rumbeke, Lingerie Olijf uit de Izegemsestraat, ‘t Katelijnehof uit de Heirweg, The Lightstore uit de Jan Mahieustraat, Tio Paco uit de Gitsestraat en de Vinotheek uit de Ardooisesteenweg.

De Starters Award gaat naar één van de vijf volgende genomineerden : Liv’in Choc in de G.Gezellelaan, DL Operations in de Herdersstraat, Aferdita in de Meensesteenweg, Floorify in de Noordstraat en Cuisine Tossins in Hof ter Weze.

Persoonlijkheid van het jaar 2017

Op die avond wordt ook altijd uitgekeken naar de bekendmaking van de Persoonlijkheid van het voorbije jaar en dit jaar komen volgende personen of verenigingen in aanmerking.

Jaimie Deblieck die Mister Gay Belgium werd, Yana Parmentier-Leman die de Batjesprinsesverkiezing nieuw leven inblies, Johan Platteeuw, het gezicht van Schoenen Etienne, Oshin Derieuw die Europees kampioen boksen werd, de Hockey Club Roeselare Rangers als sterkst groeiende sportclub in Roeselare, Lokaal Markt dat een uniek boerenmarkt-concept neerzette in de vroegere Sint-Amandskerk, de Maten van Peegie als jubilerende erfgoedvereniging die Peegie tot leven brachten in het Nonnenstraatje, dokter Willem Stockman die de voortrekker was van de nieuwe gefusioneerde spoedgevallendienst AZ Delta, Liesbeth Moortgat die Nurse of the Year 2017 was, Motel Moteur als kunst- en designevenement in het Warellesgoed, de Jong Ekonomische Kamer die dit jaar een theaterwandeling organiseerde in de havenwijk, Stoffel Vandoorne die de eerste Vlaming ooit is in de Formule 1, Tim Boury die in 2017 een tweede Michelinster kreeg en Johan Vergote als uitgever van het boek ‘Honderd Heerlijke Roeselarenaars’.

Nieuwe gezichten

Het Awardscomité mag ook drie nieuwe leden verwelkomen. Elien Haemers, Hilde Neirynck en Matthijs Samyn versterken de ploeg die verder bestaat uit burgemeester Kris Declercq, Lieve Decuypere, Serge Gobin, Jan D’Hondt, Kris Dewitte, Thijs Naeyaert, Mathieu Pacqueu, Didier Pillaert, Luc Stragier, Henk Vergote, Vanessa Dehullu en Claudine Farrazijn.

Er kunnen maximum 800 feestvierders de 21ste editie van de Awards meemaken en op 9 januari waren er al 430 kaarten de deur uit. Snel zijn is dus de boodschap. Info en inschrijven kan op telefoonnummer 051 266 380 of roeselare@roularta.be

Een all-in ticket kost 125 euro per persoon en tafelreservatie is mogelijk vanaf acht personen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.