Life Danscenter werkt aan nieuwe show en work-outmarathon

Bij Life Danscenter zijn ze volop aan het oefenen voor de show 'Life is a cabaret'. (foto Frank) © (foto Frank)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

In het Life Danscenter langs de Lodewijk de Raetlaan zitten ze niet stil. Tijdens het paasweekend pakken ze uit met de show ‘Life is a cabaret’ in cultuurhuis De Leest en in mei is er een work-outmarathon voor het goede doel. Later dit jaar trekken dansleraar Dieter Vandeputte en yogalerares Eveline Verhaeghe naar Nepal om er WSM Nepal Express te bezoeken.

Het is twee jaar geleden dat Life Danscenter te gast was in cultuurhuis De Leest. “Onze vorige twee shows hebben we in het Life Danscenter zelf gespeeld, maar nu keren we terug naar De Leest”, vertelt dansleraar Dieter Vandeputte.

“Onze show heet ‘Life is cabaret’ en daarin verkennen we de cabaretwereld. Hoofddanser is Dylan Duck, die ook al met ons schitterde in het vtm-programma ‘Dance as One’. Enkele andere dansers van Life nemen de hoofdrollen op zich, ik speel de antagonist van het stuk. Verder komen er liefst 400 danser(tjes) van Life tijdens de show aan bod. We zijn al maanden aan het trainen en het belooft de moeite te worden!”

Tickets voor de show kosten 21 euro via info@lifedanscenter.be. De shows vinden plaats tijdens het paasweekend op 20 en 21 april.

Wereldsolidariteit

Op vrijdag 31 mei volgt er een benefietavond in de vorm van een work-outmarathon. “Later dit jaar reis ik met yogalerares Eveline Verhaeghe naar Nepal om er kennis te maken met het goede doel WSM Nepal Express”, vervolgt Dieter. “Het gaat om een reis die door Wereldsolidariteit georganiseerd is en we willen ons steentje bijdragen om de organisatie ter plaatse te steunen. Die pleit voor betere werkomstandigheden voor Nepalese arbeiders, net als een minimum aan sociale zekerheid. Tijdens de work-outmarathon zullen vijf leraars met dans, Zumba, drumfit en andere methodes de deelnemers fit houden.

Het goede doel steunen kost 10 euro. Je kan ook gewoon een steunkaart kopen of komen kijken en een drankje aan de bar nuttigen. We streven er naar 4.000 euro op te halen.”

De work-outmarathon duurt van 18 tot 21 uur. Je kan nu al kaarten bij Life Danscenter kopen of de dag zelf ook aan de deur. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier