Lieze Baert opent met café Cambrinus tweede horecazaak op Tieltse Markt

Philippe Verhaest

Nadat ze midden juni met café Den Arend van start ging, heeft Lieze Baert er nu een tweede horecazaak bij. In het pand van het voormalige Markt 4 gaat dit weekend café Cambrinus van start. “Eerst met raamverkoop en afhaal”, zegt Lieze. “Maar hopelijk kunnen we snel ook ter plekke onze klanten verwennen.”

Lieze Baert is in recordtempo uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het rijke Tieltse horecamilieu. Op 12 juni ging de 23 jaar jonge vrouw van start met café Den Arend, pal op de hoek van de Markt en de Bruggestraat. Daarmee stofte ze een stukje cafégeschiedenis af, want van 1850 tot 1940 was er op die plek een café dat dezelfde naam droeg.

Een half jaar nadat ze van start ging, is Lieze ervan overtuigd dat ze de juiste keuze heeft genomen. Tot vorig schooljaar was ze aan de slag als opvoedster op het internaat van KSO Tielt-Ruiselede, maar in september koos ze er bewust voor om zich fulltime aan haar horecaverhaal te wijden.

De vrijgekomen tijd zal ze nu kunnen gebruiken om haar tweede zaak op te starten. In het pand van het voormalige Markt 4, pal naast café Den Arend, opent dit weekend café Cambrinus. “Of toch onze raamverkoop en afhaalmogelijkheden”, verduidelijkt Lieze. “Al hopen we natuurlijk dat we ook snel ter plekke onze klanten in de watten zullen kunnen leggen.”

Gevulde aardappelen

Ook met café Cambrinus laat Lieze weer een stukje erfgoed in zijn as rijzen. Van 1911 tot 1940 was op die plek een gelijknamige zaak te vinden. “Ik heb opnieuw niet lang over de naam moeten nadenken”, glimlacht ze. “Ergens is het wel fijn dat we zo een brok geschiedenis van deze stad een tweede leven schenken.”

Café Cambrinus wordt, net als Den Arend, een gezellig café, maar zal ook hapjes en kleine snacks aanbieden. “Denk aan charcuterieplankjes, lekker brood, maar ook gevulde aardappelen, bijvoorbeeld. Al zal de focus toch op het caféverhaal blijven liggen.”

Terras vloeit over

In volle lockdown een tweede horecazaak uit de grond stampen, het lijkt geen evidente keuze. “Dat is het ook niet”, zegt Lieze. “Maar deze kans konden we niet laten liggen. Café Cambrinus wordt een prachtige zaak en zal volledig los van Den Arend werken. Enkel het terras van beide cafés zal in elkaar overvloeien.”

Dit weekend start Lieze al met raamverkoop en afhaal. “Je zal bij ons al terecht kunnen voor meeneemkoffies, croques uit het vuistje, worstenbroodjes, kroketjes… Een ideale aanloop voor wanneer we straks ook écht de deuren kunnen openen. Daar kijk ik enorm naar uit.” (PVH)

Info op de Facebook- en Instagrampagina van café Cambrinus. Bestellen kan ook via 0474 137 221.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.