Lieselot Scheerlinck wordt 21 in 21: “Ik ben een grote dierenvriend”

Lieselot Scheerlinck.© GLO
Lieselot Scheerlinck.© GLO
Gillian Lowyck

Lieselot Scheerlinck wordt op 14 december 2021 21 jaar. Ze woont samen met haar ouders in Oudenburg. Haar mama Tania is poetsvrouw en papa Philippe is industrieel ingenieur. Ze zit momenteel in het laatste jaar toerisme- en recreatiemanagement in Vives Brugge.

Wat doe je om de lockdowns door te komen? Nieuwe hobby’s ontdekt?

“Tijdens de lockdown heb ik heel vaak gebeld met mijn vriendinnen. Tijdens de blok studeerden we samen en ook na de lessen belden we wel eens om elkaar toch te kunnen zien. Daarnaast ben ik kort na het begin van de lockdown beginnen sporten. Ik voel me echt beter in mijn vel!”

Ben je een Netflixer/bingewatcher en wat moet je zeker gezien hebben? Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Ik ben wel echt iemand die vaak naar series kijkt. Ik kijk elke avond een beetje tv en zondag is een echte bingewatchdag. Ik heb recent nog Gilmore Girls uitgekeken en ik ben een enorme fan van crime-series zoals CSI en Criminal Minds. Daarnaast kan ik iedereen Friends aanraden, echt een superleuke serie! Lezen doe ik echter heel weinig. Ik ga meer in een verhaal op als ik echt beelden kan zien.”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Twee dingen waar ik absoluut niet tegen kan zijn ongelijkheid en een gebrek aan respect. Mensen die benadeeld worden om hun uiterlijk, gender… vind ik echt niet kunnen. Het is zo jammer te zien dat dit vandaag nog steeds gebeurt. Daarnaast vind ik het erg dat er nog vaak een gebrek is aan respect tegenover andere mensen, dieren en de natuur. Ik vind het zelf enorm belangrijk dat ik respectvol omga met de natuur en mijn medemens. Ik ga dan ook altijd mijn mening over deze onderwerpen uitspreken en verdedigen.”

Welke goede doelen liggen je na aan het hart?

“Goede doelen die zich inzetten voor dieren liggen mij echt na aan het hart. Ik ben een grote dierenvriend en kan er echt niet tegen als dieren slecht behandeld worden. Mijn ouders en ik hebben zelf een hondje uit het asiel geadopteerd en ik ben al een aantal keren met honden uit het asiel gaan wandelen. Mijn liefde voor dieren is ook de reden waarom ik tien jaar geleden heb besloten om vegetarisch te worden. Een ander goed doel dat mij heel na aan het hart ligt is Kom op tegen Kanker. Ik heb zelf een aantal jaar geleden een dierbare verloren aan kanker en dat was enorm moeilijk. Het is daarom belangrijk dat initiatieven zoals deze bestaan.”

Waar ben je het meest aan gehecht?

“Ik ben het meest gehecht aan de mensen rondom mij: mijn ouders en mijn vriendinnen. Ik vind het heel belangrijk om mensen in mijn leven te hebben waar ik alles tegen kan zeggen en waarbij ik 100% mezelf kan zijn. Ik ben zelf een relatief emotioneel persoon en heb vaak nood aan een babbel. Mijn mama en ik zijn super close, zij weet eigenlijk alles van mij. Als ik ergens mee zit, dan staat zij altijd klaar om te luisteren. Daarnaast weet ik dat ik altijd bij mijn vriendinnen terecht kan als er iets is.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten