Lieselot Blomme organiseert kampje “voor kinderen die nood hebben aan rust”

Lieselot Blomme met enkele kinderen tijdens een van de zomerkampjes vorig jaar. (GF)
Lieselot Blomme met enkele kinderen tijdens een van de zomerkampjes vorig jaar. (GF)
Bieke Cobbaert

Ergotherapeute Lieselot Blomme organiseert deze zomer voor de tweede keer zomerkampjes voor kleuters en lagere schoolkinderen die nood hebben aan een rustige omgeving en een persoonlijke benadering. “We nemen de tijd om de kinderen te laten wennen aan ons en het programma.”

Door corona moeten kamporganisatoren al een tijdje in kleinere bubbels werken, maar zelfs die bubbels voelen voor sommige kinderen nog als te groot aan. Hierdoor kunnen ze niet ten volle genieten van het kamp. “Niet alle kinderen aarden in grote groepen”, weet ergotherapeut Lieselot Blomme. Ze heeft haar praktijk ‘Leergoed’ in Kortemark.

Eigen tempo

“Sommige kinderen groeien het best in een rustige omgeving en met wat meer begeleiding”, gaat Lieselot verder. “Ze komen beter tot spel en plezier bij een warm en veilig onthaal. Deze kinderen ontplooien zich wanneer ze op hun eigen tempo en in kleine groep samen zijn. Wij willen die kinderen die deze extra aandacht nodig hebben, de kans geven om een ontspannen zomerkamp te beleven .”

Het doelpubliek zijn kinderen die geboren zijn in 2013, 2014, 2015 en 2016. Ze krijgen begeleiding op maat door Lieselot en een een leerkracht buitengewoon onderwijs. Het kamp in Koekelare wordt georganiseerd in de week van 16 augustus en dat op een afgelegen locatie met binnenruimte en een grote tuin. Wie interesse heeft moet snel zijn, want er worden niet veel kinderen toegelaten.

Persoonlijke benadering

“Voor een groepje van twaalf kinderen organiseren we activiteiten die gericht zijn op ontdekken, zich goed voelen, groeien en plezier beleven. We nemen de tijd om het kind te laten wennen aan ons en het programma. De persoonlijke benadering staat centraal. We vragen aan het kind wat hij of zij graag wil doen, zodat het kan openbloeien . Het zit soms in de kleine dingen. Sommige kindjes zijn angstig en durven amper zeggen dat ze naar toilet moeten. Tegen het einde van het kamp hebben ze die drempel overwonnen. Zo kunnen de kinderen genieten van hun eigen succeservaringen.”

Lieselot organiseert ook in de week van 12 juli een kamp, maar dan in Beveren-aan-de-IJzer. Ze doet dat in samenwerking met d’Yzerpasserelle. “Vorig jaar werden onze kampjes heel goed onthaald door de kinderen en hun ouders. Vandaar dat we deze zomer opnieuw kampjes organiseren Mochten er gemeentes of regio’s zijn die ook nood hebben aan een dergelijk opstapkampje, mogen ze mij zeker contacteren.” Inschrijven en meer info: lieselot@leergoed.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.