Liese en Maure starten in Ruddervoorde platform ‘Perspectief voor jongeren’

Liese Ghekiere en dochter Maure.© LS
Liese Ghekiere en dochter Maure.© LS
Redactie KW

Liese Ghekiere (43) en dochter Maure Claeys (17) zijn de gezichten achter het platform ‘Perspectief voor jongeren’. Samen willen ze de ruimte creëren om anders te gaan denken, om uit te wisselen en gelijkgestemden te ontmoeten.

“Het idee ontstond in samenspraak met Henk Dewitte van Hejoka, mijn broer Ward, Liganta Forto in Heule en Louise Viaene uit Aalter. De bedoeling is om de krachten te bundelen in ons verlangen naar verbondenheid”, vertelt Liese.

“Ik voelde dat binnen deze coronacrisis een enorme kans zit om elkaar te versterken. De bedoeling is vooral om mensen te inspireren, elkaar in contact te brengen, om de jongeren een stem te geven en hen als volwassene te steunen in hun wijsheid. De focus ligt op wat we als gezin mee voor jongeren kunnen betekenen.”

zoomsessies

Binnen de kortste tijd kende het platform ‘Perspectief voor jongeren’ 1.500 volgers en bereikten de filmpjes tot 10.000 views. “We organiseerden een eerste zoomsessie voor ouders en jongeren, die door 150 mensen gevolgd werd. Er is een verlangen naar verhalen en creativiteit, het gaat om out of the box denken.”

“Ook onder de jongeren is er ondertussen een kernteam”, vertelt Maure. “De gesloten Facebookgroep garandeert veiligheid. We willen jongeren uitnodigen om te vragen en te zeggen wat ze nodig hebben, we stimuleren elkaar om in beweging te komen. Zo vond een meisje een ruimte om te kunnen dansen. Wellicht komen er ook affiches en zullen we in de toekomst lezingen geven, naast de zoomsessies en online cirkels die georganiseerd worden.”

Nieuwe initiatieven

Al snel doken diverse initiatieven op. “Zo was er iemand met een paard die tijd beschikbaar wou maken voor jongeren. Iemand anders uit de landbouw gaf aan dat jongeren bij hem ervaring kunnen opdoen”, vertelt Liese.

“Deze tijden vragen ook om na te denken of er niet wat stretch mag komen op het bestaande onderwijssysteem. Ik hoop dat leraren in de toekomst meer coaches mogen worden.” (LS)

Wie zich wil aansluiten, kan ‘Perspectief voor jongeren’ terugvinden via de Facebookpagina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.