Liesbeth Vercruysse tovert apotheek in Kuurne om tot bloemenparadijs

Floriste Liesbeth Vercruysse opende onlangs een bloemenzaak in de voormalige apotheek Accou, gelegen op het Kuurnse Marktplein.© BRU
Floriste Liesbeth Vercruysse opende onlangs een bloemenzaak in de voormalige apotheek Accou, gelegen op het Kuurnse Marktplein.© BRU
Redactie KW

Liesbeth Vercruysse heeft de apothekerszaak in Kuurne die al jaren in haar familie was, omgebouwd tot een waar bloemenparadijs onder de noemer The Bloom, house of flowers.

Het pand op het Marktplein 14, dat 85 jaar lang apotheek Accou huisvestte, kreeg recent een nieuwe bestemming. Nadat apotheek Accou ervoor koos te verhuizen naar het naastgelegen pand, besloot Liesbeth Vercruysse het pand waarin zowel haar zus, moeder als grootvader hun apotheek hadden, om te vormen tot een waar bloemenparadijs.

“Zelf volgde ik de liefde richting Aartrijke, waar ik woon met mijn gezin”, opent Liesbeth. “Mijn roots liggen echter in Kuurne, waar ik opgroeide en ook de liefde voor bloemen ontdekte. Als jonge tiener ging ik namelijk geregeld helpen bij Alena Van Belle die een eigen bloemenzaak runde op het Marktplein. Ondanks het feit dat ik toerisme studeerde, bleef mijn liefde voor bloemen bestaan.”

Alle soorten bloemen

“Nadat ik even aan de slag was bij Westtoer, besloot ik een avondopleiding florist te volgen en begon aanvullend daarop met een bloemenatelier in Aartrijke. Mijn werkterrein is vooral gelegen in de evenementensector, denk maar aan bedrijfs- en huwelijksfeesten en zo meer. Met de winkel die ik begin maart startte in Kuurne, wil ik echter het ruime publiek bereiken.”

In haar nieuwe zaak kan je onder meer terecht voor snij-, droog- en zijdebloemen die ze met veel plezier verwerkt tot een mooi boeket. Daarnaast vind je bij The Bloom, house of flowers ook vazen, potten, planten en kaarsen, dit allemaal gepresenteerd in het authentieke decor van de oude apotheek van haar grootvader. De winkel in Kuurne is geopend op woensdag van 8 tot 14 uur, op donderdag en vrijdag van 13 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 14 uur. Ook levering aan huis is mogelijk. (BRU)

Meer info via www.thebloom.be/house-of-flowers

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.