Liesbeth van ‘The Bloom’ zag alle evenementen afgelast:”We hebben onszelf moeten heruitvinden”

Liesbeth Vercruyse met haar kinderen Catharina en Jacques. © BC

“Een moment van paniek”, zo omschrijft floriste Liesbeth Vercruysse de eerste week van de lockdown. “De telefoon stond roodgloeiend. Het ene evenement na het andere werd geannuleerd. Maar we zijn niet in een hoekje gekropen. In plaats daarvan hebben we onszelf heruitgevonden.”

Vijf jaar geleden besloot Liesbeth om haar grote droom na te jagen en opende ze The Bloom House of Flowers heeft bij haar thuis op de hoek van de Zeeweg Noord en Ichtegemstraat in Aartrijke. Geen klassieke bloemenwinkel waar je zomaar binnen en buiten wandelt, wél een atelier waar Liesbeth op bestelling hedendaagse, moderne of klassieke boeketten en bloemstukken creëert, maar ook grafwerk, decoratie en accessoires verkoopt. “Het was een bewuste keuze om geen winkel te beginnen, omdat ik altijd met verse bloemen wil werken“, zegt Liesbeth daarover.

Klassieke bloemenwinkels en tuincentra moesten hun deuren sluiten in het begin van de lockdown en Liesbeth kreeg de ene telefoon na de andere. “Ongeveer 80 procent van mijn werk bestaat uit de bloemen verzorgen voor evenementen, feesten, bedrijven, winkels, restaurants… Niet alleen al die grote evenementen en feesten vielen weg, ook heel wat ondernemingen moesten sluiten. Die eerste week van de lockdown was voor mij een moment van paniek. Maar we zijn niet in een hoekje gekropen. In plaats daarvan hebben we onszelf heruitgevonden.”

Bloempartijen vernield

“Hoe druk de voorbije weken ook soms mogen geweest zijn, de eerste drie weken was er helemaal niets. Er waren zelfs nauwelijks bloemen te verkrijgen. Er zullen wel mensen zijn die op het nieuws hebben gezien hoe hele ladingen bloemen werden vernield. Gelukkig heeft die situatie zich snel hersteld.”

The Bloom begon zich te richten op de particuliere markt. “Mensen kunnen bloemen bij ons bestellen en die leveren we aan huis. We hebben al boeketten geleverd van Kortrijk tot Knokke en zelfs nog verder. Mensen kopen niet alleen bloemen om hun eigen huis op te fleuren, maar ook om vrienden en familie te verrassen of een hart onder de riem te steken. Samen met enkele handelaars hebben we ook meerdere initiatieven op poten gezet. Zo kon men bijvoorbeeld voor Moederdag bij bakkerij De Muer zowel een ontbijt als een boeket van bij The Bloom bestellen.”

Info: www.thebloom.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier