Lies Delameilleure neemt plaats in van Jonas Vandepoele in gemeenteraad

Lies Delameilleure. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De plaats van Jonas Vandepoele (CD&V) in de gemeenteraad van Lichtervelde wordt ingenomen door Lies Delameilleure. Jonas Vandepoele verlaat de gemeente en kan daarom niet meer zetelen.

Jonas Vandepoele (23) liet in september weten dat hij zijn zitje als gemeenteraadslid moest opgeven. De reden? Hij verhuist tijdelijk naar Herent (Vlaams-Brabant), omwille van het doctoraat van zijn vriendin. Bedoeling is daarna terug te keren naar Lichtervelde.

Jonas werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 nog gelanceerd als jong talent bij CD&V, want hij kreeg als nieuwkomer de tweede plaats op de lijst. Het legde hem geen windeieren: hij kreeg 597 stemmen achter zijn naam. Zijn lokale politieke carrière was echter van korte duur.

De plaats van Jonas in de gemeenteraad van Lichtervelde wordt ingenomen door Lies Delameilleure. Zij legt de eed af op de zitting van maandag 21 oktober. Lies zetelt nu in het Bijzonder Comité, maar schuift dus door naar de gemeenteraad. In het Bijzonder Comité wordt haar plaats ingenomen door partijgenoot Peter Duyck. (TV/BV)

Jonas Vandepoele.
Jonas Vandepoele.© Foto Kurt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier