Lien Callewaert uit Lauwe rapt over corona

Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Iedereen gaat op zijn eigen unieke manier om met Corona. Lien Callewaert uit Lauwe besloot om tijdens corona tijden een schwung te geven aan haar bestaan en zich te verdiepen in de muzikale intermezzo’s.

Daaruit vloeide de toepassende rap track ‘Adem onder Druk’ die terug te vinden is op Youtube. “Zowel ik als mijn moeder werken in de zorgsector en we zien er dagelijks de ernst toenemen. Ook de beelden van Italië hebben mij heel diep getroffen en mijn mama ziet elke dag de bittere ernst op intensieve zorgen in AZ Groeninge”, verduidelijkt Lien Callewaert uit Lauwe ons.

Het was voor Lien al even geleden dat ze zich nog waagde aan een rap. “Mijn eerste rap dateert al van jaren geleden. Ik heb toen gerapt voor iemand zijn huwelijk. Toen mijn nonkel een zelfgemaakt liedje stuurde in de familie app groep om iedereen steun toe wensen kreeg ik weer goesting om zelf aan de slag te gaan”, vertelt Lien ons. “Ik heb getracht om alle situaties en gevoelens die de laatste dagen over mij heen kwamen te verwerken in een lied en ik hoop dat ik een goed beeld heb kunnen schetsen van wat iedereen denk en meemaakt. Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen de bewustmaking van de ernst maar wil ik ook hoop geven.”

Het lied kwam er in samenwerking met haar partner Karl Vandewoestijne die instond voor de creatieve wederhelft en ook de reacties lopen intussen hard binnen. “Het is verwarmend te zien hoeveel positieve reacties er komen op mijn rap. Het staat nog maar een paar uur online maar iedereen is enthousiast”, aldus een duidelijk geëmotioneerde Lien Callewaert, actief in Wzc Manoir Fleuri in Rekkem.

https://www.youtube.com/watch?v=c-pzVM_r5ts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier