Liefde is trouwen, scheiden en… opnieuw trouwen: Edje Ska en Isabelle geven elkaar voor tweede maal jawoord

Jan en Isabelle tijdens hun huwelijk: “Nu is het voor de rest van ons leven.” © W.M.
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Jan Vermeersch, beter bekend als Edje Ska, en Isabelle Maertens, hebben elkaar in het stadhuis van Brugge hun jawoord gegeven. Opnieuw, want in 2007 traden ze al eens in alle stilte in het huwelijk, waarna een scheiding volgde. Maar ze konden elkaar niet missen, en dit keer was het een feest met toeters en bellen.

In het stadhuis van Brugge hebben Jan Vermeersch (53) en Isabelle Maertens (52) elkaar voor de tweede keer eeuwige trouw beloofd. Heel wat Bruggelingen en fans van Edje Ska and The Pilchards waren naar de Burg afgezakt om getuige te zijn van het huwelijk. Hij was gekleed in een groen pak, zij in een ecru kleedje. Toen ze met hun motor de Burg kwamen opgereden kreeg het koppel luid applaus. Daarna volgde een stevig feestje dat duurde tot 4.30 uur ’s morgens. Het huwelijk werd nog net voor de verstrenging van de coronamaatregelen voltrokken.

Geen tijd

Opmerkelijk: Jan en Isabelle trouwden al eerder in 2007, maar zijn daarna gescheiden. Jan was eerder ook al eens getrouwd. “Wij kennen elkaar al van 1985. Isabelle liet toen haar oog op mij vallen tijdens een van onze optredens. Ik kwam toen op een Harley in kerstmanpak de zaal binnengereden. Haar oogjes zeiden alles, maar ik hapte niet toe en toen is ze een relatie gestart met de bassist van mijn groep. Ik was getuige op haar huwelijk. Later waren we een tijd actief in dezelfde groep, Big Fat Mama, maar uiteindelijk zijn we elkaar uit het oog verloren.”

Toch kruisten hun wegen opnieuw. “We liepen elkaar weer tegen het lijf en zijn dan in 2007 in alle stilte in het huwelijk getreden. Er waren niet meer dan twintig mensen bij ons huwelijk. We waren zeven jaar getrouwd, maar groeiden uit elkaar. Ik had toen mijn vaste job. Ik verzorgde het geluid bij optredens waarbij de vrachtwagens vaak ‘s nachts geladen werden en daarnaast stond ik in het weekend nog op de markt met ontvetter. Ik had amper tijd voor Isabelle in die periode en toen hebben we beslist uit elkaar te gaan. Zonder ruzie en zonder advocaten. In zes maanden hadden wij alles verdeeld.”

De ware

Jan bleef niet stil zitten en hertrouwde, maar is drie jaar geleden opnieuw gescheiden. “Vorig jaar kwam Isabelle opnieuw in mijn leven en van het een van het ander. Ik weet nu dat Isabelle de ware is voor mij en ik wil nu ook de rest van mijn leven bij haar blijven. We zijn beiden verschillend, maar passen echt wel bijzonder goed bij elkaar.”

“De kinderen en onze vrienden waren bijzonder blij, toen ze me vorig jaar door de knieën zagen gaan tijdens een reis in Italië. Toen heb ik haar ten huwelijk gevraagd en ik kreeg meteen een volmondig ja. Toen we het grote nieuws deelden op Facebook kregen we niets dan positieve reacties” vertelt Jan Vermeersch.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.