Lidl verwacht grote drukte aan de kust en zoekt daarom 60 nieuwe medewerkers

© gf
Redactie KW

Lidl is in de regio West-Vlaanderen op zoek naar meer dan 60 nieuwe collega’s. De supermarktketen wil de nieuwe medewerkers nog voor de zomer aanwerven om zo klaar te zijn voor de verwachte drukte aan de kust. Vooral in Zedelgem, Middelkerke, De Panne en Koksijde is de nood aan nieuwe medewerkers hoog. Om de drempel te verlagen, kunnen geïnteresseerden ook solliciteren via sms.

De supermarktketen zoekt vooral jobstudenten aan de kust voor de zomermaanden. “Lidl wil volledig voorbereid zijn en een voldoende bezetting hebben als Belgen deze zomer massaal voor een vakantie aan de kust kiezen. De studenten krijgen dezelfde bescherming en moeten zich aan dezelfde veiligheidsmaatregelen houden tegen het coronavirus als alle andere medewerkers in de winkels”, zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerder van Lidl.

West-Vlaanderen is moeilijke regio

Voor de opening in november van een nieuwe en grotere winkel in Zedelgem zoekt Lidl veertien nieuwe medewerkers. In de huidige winkels in onder meer Middelkerke, De Panne en Koksijde gaat het telkens om zes nieuwe mensen.

“We zijn voortdurend op zoek naar medewerkers omdat we in België blijven groeien en onze nieuwe winkels ook systematisch groter zijn. Daar komt nog eens bij dat West-Vlaanderen voor ons traditioneel een moeilijke regio is om nieuwe collega’s te vinden omdat de werkloosheidsgraad er een van de laagste van ons land is.”

Via sms

Geïnteresseerde kandidaten kunnen heel gemakkelijk solliciteren. Het volstaat om een sms “Job *locatie*” naar 8810 te sturen. Wanneer een jobzoeker een sms stuurt, krijgt hij meteen een antwoord met de volgende stappen in de selectieprocedure. Lidl neemt dan na enkele dagen contact op voor een eerste virtueel of telefonisch gesprek.

Lidl zoekt medewerkers in Blankenberge, Brugge, De Panne, Gistel, Harelbeke, Izegem, Koekelare, Koksijde, Knokke, Kuurne, Maldegem, Middelkerke, Oostkamp, Roeselare, Sijsele, Waregem, Wevelgem, Wervik, Zedelgem en Zwevegem.

Wie interesse heeft, kan surfen naar werkenbijlidl.be voor een overzicht van de beschikbare jobs of voor een spontane sollicitatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier