Lid ‘coronafamilie’ Wevelgem: “Niemand van ons is écht ziek”

Philippe Verhaest

Voor de met corona besmette familie is het stevig schrikken, maar paniek heerst er niet. “We volgen de voorzorgsmaatregelen strikt op.”

Dat een zorgeloze skivakantie op twee weken quarantaine zou uitdraaien, daar had niemand van de achtkoppige groep vooraf rekening mee gehouden. “Het was een erg leuke reis, maar toen een van ons zich na afloop iets minder goed voelde, leek het ons maar logisch dat er een test op het coronavirus zou gedaan worden. Toen bleek dat onze reisgezel positief was, hebben we allemaal een test ondergaan.”

Zeven van de acht familieleden zijn met corona besmet, een achtste wacht nog de resultaten af. “Maar we verblijven voorlopig allemaal in quarantaine”, klinkt het kordaat. “Het is stevig schrikken, maar we zijn niet in paniek geschoten. Niemand van ons voelt zich ziek, wat hoesten en een loopneus buiten beschouwing gelaten.”

“Buiten wat hoesten en een loopneus, heeft er niemand van ons zware symptomen”

De leerkrachte van de basisschool De Wijnberg is maandag en dinsdag wel gaan werken, wordt vanuit de familie bevestigd. “Maar toen ze hoorde dat iemand van onze skigroep met het coronavirus besmet was, heeft ze meteen de school verlaten en haar ook laten testen. We hopen dat we dit verhaal na twee weken afzondering zullen kunnen afsluiten. We houden er samen de moed in.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.