Lichtwerk uit Gits verkozen tot Radicale Vernieuwer 2019

Werknemers in Mariasteen worden onder andere geholpen door Light Guide Systems. (foto EV)
Redactie KW

Lichtwerk, opgericht in 2019 door Mariasteen, Emino, Groep Gidts en Molendries zet sterk in op het ondersteunen van mensen op het werk met hoogtechnologische oplossingen. Zij kregen de prijs van ‘Radicale Vernieuwer 2019’. Een hele eer voor deze start-up.

De Standaard en de Sociale Innovatiefabriek gingen op zoek naar Radicale Vernieuwers voor een betere wereld en een leefbare planeet. Uit 200 dossiers koos de jury, onder leiding van Jan Hautekiet, tien Radicale Vernieuwers van 2019.

Uiteindelijk werd Lichtwerk gekozen tot winnaar van de wedstrijd. “Onze start-up, opgericht door Mariasteen, Emino, Groep Gidts en Molendries, was in eerste instantie heel vereerd met de nominatie als Radicaal Vernieuwer. Het winnen van de juryprijs is de spreekwoordelijke kers op de taart. Met tonnen enthousiasme zet onze vzw zich in om mensen aan het werk te helpen of te houden”, klinkt het.

Onder andere met ‘Light Guide Systems’, die de mensen telkens vertellen welke stappen ze moeten zetten en cobots ondersteunen ze in Mariasteen de mensen die er aan het werk zijn. Deze ervaring neemt Lichtwerk mee naar andere bedrijven. “Met Lichtwerk kunnen we voor veel mensen en bedrijven een meerwaarde realiseren door mensenwerk in productie te ondersteunen met hoogtechnologische oplossingen“, vertelt Lieven Bossuyt, sociaal ondernemer van Lichtwerk. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier