Lichtjes aan de Leie in Vijve voor het eerst met led

Het zijn drukke tijden voor de dynamische werkgroep Lichtjes aan de Leie van de Vijfse middenstand met v.l.n.r. Geert Sabbe, Tony Devos, David Wyffels, Rudy Ovaere, Hans Amez, Koen Delesie en Johan Vanhove. © IVD
Redactie KW

De laatste zaterdag van november is het kerkplein van Sint-Eloois-Vijve opnieuw de place-to-be. Op zaterdag 30 november worden immers de zevende editie van de wandeling Lichtjes aan de Leie en de sfeervolle herfstmarkt georganiseerd. Er zijn enkele nieuwigheden dit jaar.

“Toen wij zes jaar geleden met onze eerste wandeling uitpakten, werden onze stoutste verwachtingen meteen overtroffen”, vertelt bestuurslid Johan Vanhove. “Daarna ging de belangstelling alleen maar in stijgende lijn tot wij genoodzaakt werden om het aantal deelnemers te beperken tot 4.000. Met minstens evenveel herfstmarktbezoekers zitten wij daarmee aan ons maximum, want het moet organisatorisch haalbaar blijven. Elk jaar proberen wij een leuke wandeling uit te stippelen en voor een vlot verloop te zorgen op de stopplaatsen, wat met 4.000 wandelaars geen sinecure is. Dit keer zijn er geen drie, maar slechts twee stopplaatsen onderweg en met het derde ticket kunnen de wandelaars op de herfstmarkt terecht bij een drank- of eetkraampje naar keuze.”

“Het wordt opnieuw een wandeling van vijf kilometer met echt de meest idyllische plekjes van Sint-Eloois-Vijve. De weg wordt traditioneel gewezen door duizenden brandende theelichtjes, maar die worden dit jaar extra aangevuld met ledlichtjes. Dankzij de vele bijkomende sponsors hebben wij, naast die ledlichtjes, ook meer kunnen investeren in het lichtspektakel onderweg. De wandelaars, die tijdig hun kaart wisten te bemachtigen, zullen dus op verschillende plaatsen verrast worden door magisch vuur en licht en met Electra Contrators heeft een van de hoofdsponsors zelfs een extra verrassing in petto”, kondigt Johan Vanhove nog aan.

De wandeling start tussen 18 uur een 20.30 uur op het kerkplein en via de boulevard gaat het naar de Leieboorden. In de straten waar wordt gewandeld, zal de straatverlichting worden gedoofd en dat maakt het nog wat specialer.

Stil vuurwerk

“De wandeling eindigt op het kerkplein, dat omgetoverd wordt in een sfeervolle herfstmarkt met 26 kraampjes. Die worden uitgebaat door zelfstandige zaken en verenigingen en het zijn vooral drank- en eetstandjes. In een recordtijd waren de kraampjes trouwens volzet en er werd alweer een serieuze wachtlijst aangelegd voor volgend jaar. De toegang tot de herfstmarkt is gratis en wordt geanimeerd door de plaatselijke dj Jasper Laporte. Om 22 uur biedt het stadsbestuur een prachtig vuurwerk aan. Het wordt een primeur voor Waregem want het is een stil en diervriendelijk vuurwerk.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier