Lichtjes aan de Leie in najaar geschrapt

© (Foto IVD)
Redactie KW

Als gevolg van de coronacrisis heeft de organisatie van Lichtjes aan de Leie beslist om de achtste editie van de populaire wandeling in het najaar nu al te annuleren.

Sinds 2013 kunnen wandelaars ieder jaar in november genieten van een wandeltocht door een sfeervol verlicht Sint-Eloois-Vijve. Waar de eerste editie nog 1.000 mensen overtuigde, is het wandelevenement de laatste jaren met 4.000 deelnemers steevast uitverkocht. Organisator Vijfse Middenstand houdt dat maximumaantal bewust aan, om de tocht van zo’n vijftal kilometer voor iedereen aangenaam te houden. Na de wandeling door het dorp arriveert iedereen op de sfeervolle herfstmarkt, waar 25 lokale verenigingen hapjes en drankjes verkopen.

Normaal zou Lichtjes aan de Leie opnieuw eind november plaatsvinden. “Maar na lang beraad hebben de werkgroep en het bestuur van de Vijfse Middenstand besloten om Lichtjes aan de Leie 2020 niet te laten doorgaan. Dit door de coronacrisis en de vele moeilijkheden en onmogelijkheden die ermee gepaard gaan”, verklaart bestuurslid Hans Amez de beslissing. Als alles meezit, keert het populaire wandelevenement terug op zaterdag 27 november 2021.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier