https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lichterveldse zussen toveren flessen om in designlampen

Anaïs en Camille Heindryckx: “We zorgen voor veel interactie.” (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Anaïs en Camille Heindryckx: “We zorgen voor veel interactie.” (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Anaïs (22) en Camille Heindryckx (19) geven lege flessen een nieuw leven. Met ‘Create your own light’ maken ze van lege flessen prachtige designlampen. Dat doen ze met de deskundige hulp van papa Joeri, die een elektriciteitsbedrijf heeft.

“Papa is hiermee begonnen omdat hij een lege fles overhad en hij het zonde vond om die weg te gooien. Sinds september bieden we dit aan een breder publiek aan”, vertelt Anaïs Heindryckx. “Het viel in de smaak en er kwam steeds meer vraag naar. Eerst bij onze kennissen, maar nu merken we ook dat het breder aan het groeien is.”

Veel interactie

En de zussen Anaïs en Camille maken er hun werk van. “We spreken goed af met de klant en zorgen voor veel interactie. We sturen verschillende voorstellen door. Het maken van de lamp zelf duurt op zich niet zo heel lang, maar de voorbereiding vergt wel heel wat tijd. We willen het ook zo persoonlijk mogelijk maken, zodat het voldoet aan de wensen van de klanten.”

De mogelijkheden zijn ook uitgebreid qua presentatie en invulling. “We leren zelf nog telkens bij. We zien ook zelf zaken op sociale media passeren die we dan kunnen verwerken. Vragen van klanten zetten ons ook aan het denken. Papa vervaardigt de lampen en mijn zus Camille en ik doen dan de fotografie, de contacten met de klanten, verkoop, administratie en sociale media. De samenwerking verloopt supervlot.”

“We leren zelf nog heel veel bij”

Om de designlampen te maken, zijn uiteraard voldoende lege flessen nodig. “We zijn begonnen met flessen die we zelf over hadden. Ondertussen krijgen we ook flessen van cafés en restaurants. Maar wie een lamp wil, kan ook een eigen fles binnenbrengen.”

“Alles wat we in de les zien, kunnen we hier toepassen”

“We hebben al heel mooie flessen gekregen. We zijn daar ook heel dankbaar voor dat mensen hun flessen aan de kant willen houden voor ons. Een fles van Mary White vodka vonden we zelf een enorm prachtige lamp. Hij is zeker in de smaak gevallen en daar proberen we zeker meer exemplaren van te krijgen. We merken dat daar veel reactie op is gekomen. De Blind Tiger (een ginfles, red.) heeft ook veel reactie gekregen. Maar ook een fles van Bacardi of Jack Daniels scoren heel goed. We zien ook redelijk snel welk kapje en welke steentjes bij welke fles horen. En wat het beste past qua vormen en kleur.”

Klantenrelaties

Dit alles doet papa Joeri in bijberoep, met behulp van Anaïs en Camille, die allebei communicatiemanagement studeren. “Er kruipt veel werk in, maar dat willen we ook. We willen dat het in orde is, dat we klantenrelaties kunnen opbouwen, dat ze tevreden zijn. Dat is het allerbelangrijkste. Alles wat wij zien in de lessen kunnen we nu toepassen op wat we doen. Een verkenning van het werkveld.” (BVL)

Bestellen kan via 0471 35 27 45. Wie lege flessen wil aanbieden, kan op hetzelfde nummer een seintje geven. ‘Create your own light’ is ook te vinden op Facebook en Instagram. Er is ook nog een website op komst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten