Lichterveldse ‘wolf’ terug thuis, maar gewond door illegale vossenklem

Hummer is terug thuis, maar is voorlopig nog erg moe én gewond.
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

De Saarlooswolfhond Hummer, die sinds 27 december vermist was, is maandag teruggevonden. Het dier was zwaargewond door een illegale vossenklem.

In De Weekbode Torhout van vorige vrijdag deed Hanne Boucquez (33) uit de Hazelstraat in Lichtervelde een oproep om haar 2,5 jaar oude wolfhond Hummer terug te vinden. Het dier was al sinds 27 december vermist en reageert erg schuw tegenover vreemden. Ook bij het meldpunt voor wolven kwamen er overigens een tiental meldingen binnen van mensen die Hummer verwarden met een echte wolf.

De illegale vossenklem veroorzaakte een grote wonde aan de nek van de wolfhond.
De illegale vossenklem veroorzaakte een grote wonde aan de nek van de wolfhond.

Maandag kwam er eindelijk goed nieuws voor Hanne, die dagenlang had gezocht met meerdere speurteams en gespecialiseerde speurhonden. Hummer, van wie er eerder al sporen gevonden waren in Groenhovebos, werd teruggevonden in de Vandewallestraat in Lichtervelde. “Hummer is niet alleen erg moe, maar ook gewond”, aldus Hanne. “Hij is namelijk in een vossenklem van illegale stropers gelopen. Wellicht gebeurde dat in Groenhovebos. We moesten dan ook meteen naar een dierenarts met hem. Door de verdoving duurde het even vooraleer hij me herkende, maar daarna kwam hij wel bij me liggen.”

“Toen ik hoorde over zijn verwondingen was ik eerst in paniek, gelukkig kende ik de politieagent bij hem en kon hij me geruststellen. Anderhalf uur later had ik Hummer bij me. Ik ga wel klacht indienen tegen onbekenden, omwille van de illegale vossenklem rond zijn nek. Ten slotte wil ik ook nog zeggen dat ik dankbaar ben dat zoveel mensen onze oproep gedeeld hebben en in het bijzonder de mensen die hielpen bij de zoektochten”, besluit Hanne, die bevestigt dat er weldra een stevige, industriële omheining zal geplaatst worden om een nieuwe ontsnapping te vermijden.

De foto van Hummer werd de voorbije week honderden keren gedeeld.
De foto van Hummer werd de voorbije week honderden keren gedeeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.