Lichterveldse wijkdienst neemt straks intrek in nieuw kantoor

Bram Vanlerberghe

In het voorjaar van 2021 neemt de Lichterveldse wijkdienst, die onder de Politiezone Regio Tielt valt, haar intrek in een nieuw kantoor vlakbij het station.

De Lichterveldse wijkdienst verhuist na 20 jaar na een nieuwe locatie. In 1999 ruilde het lokale politiekorps haar kantoor op de hoek van de Beverenstraat en Klyseweg in voor een kantoor in het nieuwe gemeentehuis. Maar aangezien de huidige locatie, die toen tot de modernste in de regio behoorde, op vandaag niet langer aan alle noden voldoet, werd stilaan uitgekeken naar een nieuw kantoor. De wijkdienst liet haar oog vallen op de leegstaande burelen van reisbureau Sima Tours in de Statiestraat 205, dat recent naar de Industrielaan verhuisde. In het voorjaar van 2021 zou de verhuis een feit moeten zijn.

“Door de politiehervorming en de start van de Politiezone Regio Tielt in 2002 leidde de kleinere bezetting tot het innemen van een aantal burelen door de gemeentelijke diensten”, klinkt het. “Gedurende al die jaren huurde de politiezone de burelen voor de wijkdienst aan de gemeente Lichtervelde. Na 20 jaar blijkt het alsmaar moeilijker om alle regels inzake privacy en veiligheid te waarborgen in de huidige setting. Het huidige kantoor laat ook geen enkele uitbreiding toe. Er zijn slechts beperkte parkeermogelijkheden. Er werd dus langzaam maar zeker uitgekeken naar een opportuniteit.”

Modern ingericht

Dat werd het voormalige bureau van Sima Tours. “De nieuwe locatie biedt heel wat mogelijkheden: een goede bereikbaarheid in de onmiddellijke omgeving van het station, een goede uitvalsbasis door de ligging dichtbij het centrum en tegelijkertijd de vlotte toegang tot de N35 en N32. Daarenboven is het kantoor modern ingericht en biedt het mogelijkheden tot het aanpassen naar een politiefunctie. Tot slot is er garage en parking beschikbaar.”

De politieraad zette op woensdag 24 juni het licht op groen voor de aankoop van dit kantoor en gaf daartoe opdracht aan de afdeling vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid. De nodige budgetten zullen worden ingeschreven in de begrotingswijziging 2020.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier