Lichterveldse start Spaanse foodtruck samen met haar dochters

We zien v.l.n.r. Kytti Godderis, mama Sabrina Vanthournout en Kyssi Godderis. Zij starten samen een Spaanse foodtruck. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Sabrina Vanthournout en haar dochters Kyssi en Kytti Godderis halen een vleugje Spanje naar ons land met hun foodtruck. Die keuze is niet verwonderlijk aangezien het gezin gedurende acht jaar in Spanje woonde, in de streek tussen Alicante en Murcia. “Intussen zijn we de routine in België alweer gewoon.”

“Ik speelde al anderhalf jaar met het idee om met een foodtruck te beginnen”, opent Sabrina Vanthournout. “De vier kinderen zullen mijn toekomst bepalen. De twee jongsten, Kytti (21) die in AZ Delta werkt en Kyssi (20) die in een kapsalon in Torhout werkt, hebben meer de Spaanse sfeer mee. Zij trokken me over de streep om weer voor de Spaanse keuken te kiezen. Het is met enorm veel enthousiasme dat we eraan begonnen zijn. Ik ben ook zeer tevreden dat ik uiteindelijk die beslissing genomen heb. Het is dan ook fijn en speciaal dat we dit samen kunnen doen.”

camping in Spanje

“We hebben acht jaar in Spanje gewoond en dat Spaans gevoel blijft er inzitten. Als we thuis een feest geven, is dat altijd met een Spaanse tint. Intussen wonen we opnieuw zeven jaar in België. Op school zaten mijn dochters, die drie en vier jaar oud waren toen we verhuisden, in een lokale school. Toen we naar België terugkeerden, kregen ze privéles Nederlands, want ze spraken vooral Catalaans en Valenciaans. Intussen werk ik in Dienstencentrum De Ploeg, maar het Spaans leven blijft me achtervolgen: de warmte, de vriendelijkheid… De mensen hebben meer tijd voor elkaar om rustig een babbeltje te slaan aan de kassa. De sfeer is er gewoonweg helemaal anders. Al ben ik intussen het zotte ritme van hier opnieuw gewoon. Of we ooit terugkeren? Que sera sera.”

“Jaarlijks gaan we een- tot tweemaal terug. In Spanje werkte ik op een camping en in de keuken van de brasserie. We hadden veel lieve Spaanse buren met wie we nog geregeld contact hebben. Er kwamen ook veel Duitsers, Engelsen en Fransen naar de camping, met wie ik op vandaag ook nog contact heb.”

In bijberoep

“De foodtruck heet ‘Paella BrienKytKys’. Met tapas, sangria, paella en churros geven we dat Spaanse gevoel door. Kytti en Kyssi helpen mee met de voorbereiding en zo weten zij het recept van buiten. Ze hopen hier dan ook later in verder te kunnen gaan. We hebben ons eerste feestje trouwens al achter de rug. Ik voelde me direct opnieuw in die sfeer met wat Spaanse muziek. Nu nog het zonnetje erbij. Op zaterdagmiddag staan we overigens op de markt in Lichtervelde. En op zondagochtend afwisselend in Brugge en Ardooie. Vanaf 1 juni staan we we op zaterdagochtend ook op de markt in Brugge. We doen vooral privé- en bedrijfsfeestjes en markten”, besluit Sabrina Vanthournout.

De foodtruck is op Facebook te vinden onder de naam Paella BrienKytKys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier