"Tijdens het lokaal veiligheidsoverleg op 28 juli werden de cijfers van de besmettingen in Lichtervelde geëvalueerd", klinkt het. "Aangezien onze gemeente zich in een precaire situatie bevindt, zijn we genoodzaakt volgende zaken bij besluit van de burgemeester vast te leggen. Deze gaan in vanaf woensdag 29 juli en gelden tot minimum vrijdag 31 augustus."

"Op het grondgebied Lichtervelde is het verplicht om altijd een mondmasker bij je te hebben wanneer je uit huis gaat."

Als aanvulling op de nationale maatregelen waarbij je een mondmasker moet dragen op bepaalde plaatsen, moet iedereen vanaf 12 jaar in Lichtervelde ook een mondmasker dragen op alle private en openbare parkings binnen Lichtervelde (ongeacht vervoersmiddel), wanneer je staat aan te schuiven in een wachtrij (zowel binnen als buiten) en binnen het binnen het recyclagepark.

"Er wordt benadrukt dat de doorschijnende kapjes, gemaakt uit kunststof niet voldoen. We spreken hier dus van stoffen en chirurgische mondmaskers die zowel neus als mond moeten bedekken. Een mondmasker draag je best in elke situatie in de publieke ruimte waar de afstand van 1,5 m niet kan gegarandeerd worden."

Evenementen verboden

Verder worden alle evenementen, zowel privaat als publiek, verboden. "Concreet kunnen er dus geen georganiseerde bijeenkomsten doorgaan met meer dan 10 personen (buurtfeesten, recepties...). De horecazaken blijven open, maar mogen zich slechts beperken tot hun reguliere werking. Een horecazaak mag dus geen beroep doen op aanvullende zaken met het karakter van een evenement zoals een foodtruck, extra televisiescherm, livemuziek..."

"We willen nogmaals een persoonlijke oproep doen aan iedere inwoner om z'n verantwoordelijkheid te nemen"

"Voor sportactiviteiten geldt dat deze zowel indoor of outdoor enkel mogen plaatsvinden zonder toeschouwers. De noodzakelijke sportieve begeleiders kunnen wel aanwezig zijn. Groepskleedkamers en -douches, zowel bij publieke als private sportvoorzieningen, worden gesloten. In OC De Schouw, Huis Vancoillie en JOC De Lichting kunnen slechts vergaderingen van verenigingen en/of organisaties doorgaan met maximum 10 personen. Binnen deze gebouwen is het ook verplicht om een mondmasker te dragen bij aankomst, toiletbezoek en vertrek. Speelpleinwerking De Bengels, IBO De Duiventil en sport- en jeugdkampen blijven wel doorgaan."

WZC 't Hof en LDC De Ploeg

"De activiteiten georganiseerd door LDC De Ploeg - dit is momenteel de breiclub, de gezondheidswandelingen en het mantelzorgcafé - worden eveneens afgelast. Het sociaal restaurant blijft open."

"In het WZC wordt bezoek enkel toegelaten in open lucht of in een apart daartoe voorziene ruimte. Indien de cijfers dezelfde trend blijven verderzetten, zal ook de bezoekregeling nog verstrengd worden."

"We willen nogmaals een persoonlijke oproep doen aan iedere inwoner om z'n verantwoordelijkheid te nemen. De geest van de maatregelen zegt ons dat we zo weinig mogelijk contacten moeten hebben om de groei van dit virus tegen te gaan. Ga niet op zoek naar achterpoortjes of grijze zones, maar doe zoals zovelen een inspanning. Enkel samen krijgen we dit onder controle."

"Tijdens het lokaal veiligheidsoverleg op 28 juli werden de cijfers van de besmettingen in Lichtervelde geëvalueerd", klinkt het. "Aangezien onze gemeente zich in een precaire situatie bevindt, zijn we genoodzaakt volgende zaken bij besluit van de burgemeester vast te leggen. Deze gaan in vanaf woensdag 29 juli en gelden tot minimum vrijdag 31 augustus.""Op het grondgebied Lichtervelde is het verplicht om altijd een mondmasker bij je te hebben wanneer je uit huis gaat."Als aanvulling op de nationale maatregelen waarbij je een mondmasker moet dragen op bepaalde plaatsen, moet iedereen vanaf 12 jaar in Lichtervelde ook een mondmasker dragen op alle private en openbare parkings binnen Lichtervelde (ongeacht vervoersmiddel), wanneer je staat aan te schuiven in een wachtrij (zowel binnen als buiten) en binnen het binnen het recyclagepark."Er wordt benadrukt dat de doorschijnende kapjes, gemaakt uit kunststof niet voldoen. We spreken hier dus van stoffen en chirurgische mondmaskers die zowel neus als mond moeten bedekken. Een mondmasker draag je best in elke situatie in de publieke ruimte waar de afstand van 1,5 m niet kan gegarandeerd worden."Verder worden alle evenementen, zowel privaat als publiek, verboden. "Concreet kunnen er dus geen georganiseerde bijeenkomsten doorgaan met meer dan 10 personen (buurtfeesten, recepties...). De horecazaken blijven open, maar mogen zich slechts beperken tot hun reguliere werking. Een horecazaak mag dus geen beroep doen op aanvullende zaken met het karakter van een evenement zoals een foodtruck, extra televisiescherm, livemuziek...""Voor sportactiviteiten geldt dat deze zowel indoor of outdoor enkel mogen plaatsvinden zonder toeschouwers. De noodzakelijke sportieve begeleiders kunnen wel aanwezig zijn. Groepskleedkamers en -douches, zowel bij publieke als private sportvoorzieningen, worden gesloten. In OC De Schouw, Huis Vancoillie en JOC De Lichting kunnen slechts vergaderingen van verenigingen en/of organisaties doorgaan met maximum 10 personen. Binnen deze gebouwen is het ook verplicht om een mondmasker te dragen bij aankomst, toiletbezoek en vertrek. Speelpleinwerking De Bengels, IBO De Duiventil en sport- en jeugdkampen blijven wel doorgaan.""De activiteiten georganiseerd door LDC De Ploeg - dit is momenteel de breiclub, de gezondheidswandelingen en het mantelzorgcafé - worden eveneens afgelast. Het sociaal restaurant blijft open.""In het WZC wordt bezoek enkel toegelaten in open lucht of in een apart daartoe voorziene ruimte. Indien de cijfers dezelfde trend blijven verderzetten, zal ook de bezoekregeling nog verstrengd worden.""We willen nogmaals een persoonlijke oproep doen aan iedere inwoner om z'n verantwoordelijkheid te nemen. De geest van de maatregelen zegt ons dat we zo weinig mogelijk contacten moeten hebben om de groei van dit virus tegen te gaan. Ga niet op zoek naar achterpoortjes of grijze zones, maar doe zoals zovelen een inspanning. Enkel samen krijgen we dit onder controle."