Aan de première gingen maanden van voorbereidingen vooraf. Liefst 40 verenigingen, goed voor 300 figuranten, staken hun schouders onder het project. Het scenario is van Benedict Wydooghe, de regie ligt in handen van Bart Cafmeyer. Het verhaal is gebaseerd op het boek Het Frontparadijs van Michiel Hendryckx, over de decadentie van de Duitsers tijdens de oorlog. Een andere rode draad vormt Arthur Naeyaert, de schrik der Duitsers, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de streek vertoefde.

Er werd zelfs een tweedekker ingezet. © Foto Kurt

De voorstelling bulkt van de authenticiteit, maar één van de blikvangers is de tweedekker die wordt ingezet. Die vliegt over het parcours en simuleert een luchtaanval. Geïnteresseerden konden zelfs mee in het vliegtuig.

Zaterdag waren er al 8 voorstellingen, die elk zo'n 4 uur duren en zich op 10 locaties afspelen. Er zijn nog voorstellingen op zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 september, maar alle 1.240 kaartjes zijn helaas al de deur uit. Op het volksfeest, dat zich telkens ter afsluiting van de voorstelling afspeelt op de Statieplaats, is iedereen welkom, ook wie geen ticket heeft.

(TV)

Aan de première gingen maanden van voorbereidingen vooraf. Liefst 40 verenigingen, goed voor 300 figuranten, staken hun schouders onder het project. Het scenario is van Benedict Wydooghe, de regie ligt in handen van Bart Cafmeyer. Het verhaal is gebaseerd op het boek Het Frontparadijs van Michiel Hendryckx, over de decadentie van de Duitsers tijdens de oorlog. Een andere rode draad vormt Arthur Naeyaert, de schrik der Duitsers, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de streek vertoefde.De voorstelling bulkt van de authenticiteit, maar één van de blikvangers is de tweedekker die wordt ingezet. Die vliegt over het parcours en simuleert een luchtaanval. Geïnteresseerden konden zelfs mee in het vliegtuig.Zaterdag waren er al 8 voorstellingen, die elk zo'n 4 uur duren en zich op 10 locaties afspelen. Er zijn nog voorstellingen op zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 september, maar alle 1.240 kaartjes zijn helaas al de deur uit. Op het volksfeest, dat zich telkens ter afsluiting van de voorstelling afspeelt op de Statieplaats, is iedereen welkom, ook wie geen ticket heeft.(TV)