Lichte stijging van aantal besmettingen in Oostende, maar situatie is onder controle

Redactie KW

In Oostende vergaderde de Veiligheidscel woensdagmorgen over het stijgend aantal besmettingen. “Er is een stijging, maar we hebben de situatie onder controle”, vertelt burgemeester Bart Tommelein.

In Oostende werden 16 besmettingen vastgesteld. Reden te meer om de Veiligheidscel samen te roepen. Toch is paniek onnodig, volgens burgmeester Bart Tommelein.

Besmettingen binnen zelfde families

“We hebben de besmettingen kunnen lokaliseren en het gaat om besmettingen binnen drie dezelfde families”, aldus de burgemeester. “Er is dan ook geen sprake van een gespreide uitbraak in onze stad. Beide ziekenhuizen voerden de afgelopen week maar liefst 900 tests uit en daarvan bleken er maar enkele licht positief. We hebben de cijfers in Oostende dus goed onder controle.”

De politie kreeg van de burgemeester in eerste instantie de opdracht om mensen te sensibiliseren om hun mondmasker te dragen. “Als mensen hardhorig zijn, dan krijgen ze inderdaad een GAS-boete, maar voorlopig werden nog maar heel weinig boetes uitgeschreven in Oostende. De politie heeft een sensibiliserende opdracht, vooral op drukke plaatsen. We merken echter wel dat heel veel mensen – om maar niet te zeggen iedereen – zich houdt aan de verplichting om een mondmasker te dragen binnen te bebouwde kom”, besluit de burgemeester. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier