Licht en warmte in Heulse Tinekeswijk

De bewoners van de Tinekeswijk in Heule gingen aan de slag om hun huizen te versieren en de buurt zo wat warmer te maken in moeilijke tijden.

Het huis van de familie Daldini in de Emiel Hullebroecklaan kreeg het meest stemmen.© Andréa Decock
Het huis van de familie Daldini in de Emiel Hullebroecklaan kreeg het meest stemmen.© Andréa Decock

De stad Kortrijk zorgde wel voor een feestelijke verlichting in de centra van alle Kortrijkse deelgemeenten, maar daar hebben de mensen van buitenwijken minder een boodschap aan. Zo kwam dienstencentrum De Zevenkamer in Heule op het idee om de bewoners van een wijk uit te dagen om hun huizen te versieren om zo de buurt wat warmer te maken én verbondenheid te creëren. De keuze viel op de Tinekeswijk en de bewoners lieten het zich geen twee keer zeggen…

Tien winnaars

“Nu we niet veel kunnen doen om warmte te tonen aan elkaar, moeten we creatieve manieren vinden om dat toch te proberen”, zegt Trui Vandenberghe van De Zevenkamer. “Eerst gingen onze medewerkers van deur aan deur met de uitleg en iedereen kreeg ook een pakje post-it-briefjes om mee aan de slag te gaan. Vele bewoners toonden zich heel creatief. Daarna ging een jury langs en ook de wijkbewoners konden hun stem uitbrengen op de mooiste versieringen.”

Velen gingen aan de slag met post-it-briefjes en gebruikten daarbij ook het coronathema.© NOM
Velen gingen aan de slag met post-it-briefjes en gebruikten daarbij ook het coronathema.© NOM

Intussen werden tien winnaars aangeduid die elk een waardebon krijgen bij een lokale handelaar. Hoofdlaureaat werd de familie Daldini-Vandeputte uit de Emiel Hullebroecklaan. Zij zorgen elk jaar voor sfeerverlichting maar dit jaar staken ze nog een tandje bij. Ook met post-it-briefjes maakten zij – en ook velen anderen – mooie creaties op de ramen. Op veel plaatsen werd ook het coronathema verwerkt met slagzinnen als ‘Alles komt goed’ en ‘Hou vol’.

“We zijn heel enthousiast over het resultaat”, zegt Trui Vandenberghe. “Dit eerste initiatief is een succes en zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar in een andere wijk. Het was ook onze bedoeling dat mensen uit de wijk de weg zouden vinden naar De Zevenkamer en onze diensten.” (NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.