De 21-jarige student computerwetenschappen Frederik Vanclooster verdween in de nacht van dinsdag op woensdag na een nieuwjaarsfuif in De Kruitfabriek in Vilvoorde. Hij werd voor het laatst gezien omstreeks 3 uur 's nachts aan de Steenkaai. Zondagvoormiddag werd het lichaam van Frederik gevonden in het kanaal Brussel-Schelde. Vrijdag en zaterdag was aangekondigd dat er tot dinsdag zou gewacht worden om verder op het kanaal naar de jongeman te zoeken, maar de duikers hadden zelf aangeboden om toch verder te speuren. De brandweer van Brussel en Vilvoorde boden zich zondagvoormiddag vrijwillig aan om te zoeken in het water en vonden zijn lichaam.

Zaterdag werd nog met een helikopter van de federale politie de bedding van de Zenne tot in Mechelen afgezocht. Woensdag en donderdag was in Vilvoorde op het land gezocht naar sporen van de vermiste student en zowel donderdag als vrijdag hadden sonarboten een groot deel van het kanaal Brussel-Schelde afgespeurd.

Zaterdag en zondag boden brandweerlui van Brussel en Vilvoorde aan om met hun sonarboot opnieuw het water op te gaan. Zondagvoormiddag werd het lichaam van Frederik aangetroffen. © BELGA

Frederiks ouders Lucas Vanclooster en Kristien Bonneure zijn allebei uit West-Vlaanderen afkomstig. Ze werken beiden als journalist voor de VRT. "Dit is heel aangrijpend nieuws", laat de openbare omroep in een korte mededeling weten. "We leven bij de VRT erg mee met de familie in deze moeilijke omstandigheden. In naam van onze getroffen collega's vragen we om hun privacy te respecteren."

De Vrije Universiteit Brussel, waar Frederik masterstudent computerwetenschappen was, betuigt via Facebook haar medeleven met de familie en vrienden van de jongeman. "Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich engageerden om Frederik te zoeken, maar jammer genoeg moeten we nu veel te vroeg afscheid van hem nemen", klinkt het. "Ons medeleven gaat uit naar zijn ouders, familie en iedereen die Frederik persoonlijk heeft gekend. Rust zacht."

Het was hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich engageerden om Frederik te zoeken, maar jammer genoeg moeten we...

Geplaatst door VUB - Vrije Universiteit Brussel op Zondag 5 januari 2020

Er is op basis van de eerste vaststellingen geen enkele reden om te vermoeden dat er met het overlijden van Frederik Vanclooster kwaad opzet gemoeid is. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Het parket stelde een wetsarts en het gerechtelijk lab aan om het lichaam te onderzoeken. "Er zijn geen sporen van geweld aangetroffen op het lichaam en de jongeman was nog in het bezit van al zijn bezittingen. Alles wijst op een ongelukkige val", aldus procureur Ine Van Wymersch. "Er is dan ook geen reden om kwaad opzet te vermoeden. Maandag wordt wel nog een autopsie uitgevoerd en we hebben een toxicologisch onderzoek bevolen om de juiste doodsoorzaak te achterhalen."

De 21-jarige student computerwetenschappen Frederik Vanclooster verdween in de nacht van dinsdag op woensdag na een nieuwjaarsfuif in De Kruitfabriek in Vilvoorde. Hij werd voor het laatst gezien omstreeks 3 uur 's nachts aan de Steenkaai. Zondagvoormiddag werd het lichaam van Frederik gevonden in het kanaal Brussel-Schelde. Vrijdag en zaterdag was aangekondigd dat er tot dinsdag zou gewacht worden om verder op het kanaal naar de jongeman te zoeken, maar de duikers hadden zelf aangeboden om toch verder te speuren. De brandweer van Brussel en Vilvoorde boden zich zondagvoormiddag vrijwillig aan om te zoeken in het water en vonden zijn lichaam. Zaterdag werd nog met een helikopter van de federale politie de bedding van de Zenne tot in Mechelen afgezocht. Woensdag en donderdag was in Vilvoorde op het land gezocht naar sporen van de vermiste student en zowel donderdag als vrijdag hadden sonarboten een groot deel van het kanaal Brussel-Schelde afgespeurd. Frederiks ouders Lucas Vanclooster en Kristien Bonneure zijn allebei uit West-Vlaanderen afkomstig. Ze werken beiden als journalist voor de VRT. "Dit is heel aangrijpend nieuws", laat de openbare omroep in een korte mededeling weten. "We leven bij de VRT erg mee met de familie in deze moeilijke omstandigheden. In naam van onze getroffen collega's vragen we om hun privacy te respecteren."De Vrije Universiteit Brussel, waar Frederik masterstudent computerwetenschappen was, betuigt via Facebook haar medeleven met de familie en vrienden van de jongeman. "Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich engageerden om Frederik te zoeken, maar jammer genoeg moeten we nu veel te vroeg afscheid van hem nemen", klinkt het. "Ons medeleven gaat uit naar zijn ouders, familie en iedereen die Frederik persoonlijk heeft gekend. Rust zacht." Er is op basis van de eerste vaststellingen geen enkele reden om te vermoeden dat er met het overlijden van Frederik Vanclooster kwaad opzet gemoeid is. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Het parket stelde een wetsarts en het gerechtelijk lab aan om het lichaam te onderzoeken. "Er zijn geen sporen van geweld aangetroffen op het lichaam en de jongeman was nog in het bezit van al zijn bezittingen. Alles wijst op een ongelukkige val", aldus procureur Ine Van Wymersch. "Er is dan ook geen reden om kwaad opzet te vermoeden. Maandag wordt wel nog een autopsie uitgevoerd en we hebben een toxicologisch onderzoek bevolen om de juiste doodsoorzaak te achterhalen."