Libeert en Plopsa schenken sintchocolade aan voedselbedeling CICERO

Kabouter Plop brengt de sintchocolade.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
Kabouter Plop brengt de sintchocolade.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In de sintperiode kennen de Plopsa-parken elk jaar heel veel succes en kijken massa’s bezoekers uit naar de sintweekends met een troonmoment waarbij chocoladefiguren van vaste partner Libeert aan de kinderen worden uitgedeeld. Gezien de verplichte sluiting van de parken, beslisten beide partners om de sintchocolade donderdag te schenken aan het centrum voor voedselbedeling CICERO.

“De chocolade voor de sintweekends werd reeds geruime tijd op voorhand besteld. Door de verplichte sluiting zaten we dus met een heleboel lekkernijen op overschot. Om verspilling tegen te gaan, hebben we met onze partner Libeert besloten om de chocolade aan de voedselbedeling CICERO in De Panne te doneren”, aldus Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof.

Op die manier kunnen ouders en grootouders die de middelen niet hebben hun kinderen en kleinkinderen toch verrassen op Sinterklaas. “We willen van Sinterklaas een feest maken voor alle kinderen en zoveel mogelijk ‘smiles’ creëren. Met dit initiatief zorgen we opnieuw voor enkele extra glimlachjes”, besluit Sandra Dhondt, Brand & Communications Manager van Libeert.

Lees verder onder de video

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“We zijn verheugd dat we een grote lading Libeert-chocolade mochten ophalen in Plopsaland De Panne. Voor kwetsbare gezinnen en kinderen in De Panne betekent dit een leuke en lekkere verrassing. Ook Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, De Netzak en Diksmuide krijgen een deel van de schenking via het distributieplatform Foodsavers Westhoek”, aldus Magali Desmet, verantwoordelijke CICERO voedselbedeling De Panne.

Pompoensoep voor woon-zorgcentra

Vorige maand nog schonk Plopsaland De Panne alle chrysanten, maïskolven en strobalen, bedoeld als halloweendecoratie aan lokaal bestuur De Panne om de lokale buurten op te fleuren. Van de overige pompoenen werd er maar liefst 1.500 liter pompoensoep gemaakt die vervolgens bij de verschillende woon-zorgcentra in de provincie werd verdeeld.

Plopsaland De Panne en de overige Belgische Plopsa-parken blijven nog zeker tot en met 15 januari gesloten.

Plopsaqua De Panne heropende woensdag enkel het stedelijke zwembadgedeelte, meer bepaald het 25-meterbad. Op die manier willen ze inwoners en sportievelingen de kans geven om hun wekelijkse baantjes te komen trekken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.