Liantis schenkt 204 laptops aan Digital For Youth

Het hr-bedrijf Liantis schenkt meer dan 200 laptops weg. De laptops werden vanuit het bureau in Brugge verstuurd. © (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Heel wat jongeren beschikken jammer genoeg niet over een eigen laptop om in coronatijden thuis lessen te volgen of taken te maken. Daarom schonk hr-dienstengroep Liantis er 204 aan Digital For Youth, dat ervoor zorgt dat de laptops terechtkomen bij de jongeren die er het meest nood aan hebben.

De organisatie Digital For Youth.be wil bruikbare laptops voorzien voor jongeren die geen toegang hebben tot een computer. Eerder bevestigde Vlaams onderwijsminister Ben Weyts al dat er dringend nood is aan laptops voor kwetsbare jongeren die momenteel niet online kunnen werken aan lessen of taken omdat er simpelweg geen laptop in huis is. Zo dreigen deze jongeren een serieuze leerachterstand op te lopen.

Recente laptops

Bij Liantis gingen ze in op de oproep van de overheid en besloten ze om 204 laptops weg te schenken. Gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis: “in het kader van de uniformisering van onze IT-omgeving bij de vorming van Liantis, werden recent de laptops van zo’n 200 medewerkers vervangen door nieuwe toestellen. Omdat we zeer graag ons steentje bijdragen aan de maatschappelijke noden die zich in deze uitzonderlijke periode stellen, hoefden we niet lang na te denken over een nuttige bestemming voor deze laptops, die uiteraard nog in zeer goede staat zijn.”

Philip Van Eeckhoute van Liantis:
Philip Van Eeckhoute van Liantis: “We zijn ervan overtuigd dat de toestellen nuttig gebruikt zullen worden.”© (gf)

“We zijn er van overtuigd dat de toestellen door die jonge gasten nuttig gebruikt zullen worden om afstandsonderwijs te volgen. Tegelijk gaan we ervan uit dat hierdoor ook wat noodzakelijke ontspanning en wat meer sociaal contact, al is het digitaal, mogelijk wordt.”

Even op kantoor

Enkele IT-medewerkers van Liantis kwamen vandaag, vrijdag, voor één keer toch naar kantoor (en respecteerden daarbij alle maatregelen rond social distancing) om zo 204 gebruiksklare laptops te overhandigen aan Digital For Youth, die de toestellen op zijn beurt verdeelt aan de jongeren.

De laptops werden vanuit het kantoor in Brugge verstuurd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier