Lia en Kevin trekken zes maanden lang door Europa: “Een echte route hebben we niet”

Lia Iacono trekt samen met haar vriend Kevin Vogelaere een half jaar door Europa.© Jeffrey Roos
Lia Iacono trekt samen met haar vriend Kevin Vogelaere een half jaar door Europa.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

“Ik heb veel van het leven gemist en wil daarin met deze trip verandering brengen.” Lia Iacono (24) uit Westende trekt samen met haar vriend Kevin Vogelaere (25) een half jaar door Europa. “Waar deze trip ons allemaal zal brengen, weten we nog niet, maar dat het een groot avontuur wordt, daar zijn we wel zeker van.” Hun eerste stop is Frankrijk.

De Westendse met Siciliaanse roots sukkelde op jonge leeftijd in een depressie . Erover praten deed ze niet, zichzelf pijn doen leek de oplossing. Lia deed al een keer haar verhaal om andere jongeren te behoeden voor wat zij heeft meegemaakt. Vandaag kan Lia zeggen dat ze zich beter voelt, klaar om de wereld te ontdekken. Starten doet ze met Europa, samen met haar vriend Kevin, met wie ze al vier jaar een relatie heeft. Als alles goed is, zijn Lia en Kevin bij het lezen van dit artikel vertrokken. Met hun aangepaste Landrover Defender rijden ze naar Frankrijk en van daaruit trekken ze verder richting Spanje, Portugal en Italië.

Mentale voorbereiding

“We hebben dan wel enkele plaatsen aangestipt die we zeker niet willen voorbijrijden, een echte route hebben we niet meteen uitgestippeld”, vertelt Lia.

“We gaan een beetje waar de wind ons brengt, zoals bij het zeilen, maar dan met de auto (lacht) . Overnachten doen we in een daktent die via een verbouwde en ingerichte aanhangwagen vervoerd wordt. We hebben ons daar mentaal op voorbereid, want zes maanden in een tent slapen, zal niet evident zijn. We hebben echter wel al beslist dat we een keer per maand in een bed and breakfast of een hotel zullen overnachten om toch het gevoel van een echt warm bed enigszins te behouden.”

Zes maanden in een tent slapen, zal niet evident zijn, maar we zijn voorbereid

En wat dan met de coronamaatregelen in de verschillende landen? “Het zal uiteraard wat zoeken worden welke regels waar gelden, maar eigenlijk gaan we ook niet de drukke plaatsen opzoeken”, vervolgt Kevin. “Elk land heeft sowieso zijn eigen regels. We houden nu een beetje de buurlanden in het oog omdat we via Frankrijk vertrekken. Moest nu blijken dat de grens van Spanje met Portugal gesloten zou worden en we op dat moment net de grens willen oversteken, dan blijven we langer in Spanje. We hebben alle tijd. We willen niet gebonden zijn aan een schema, want anders ben je daarmee meer bezig en komt genieten op de tweede plaats.”

Vrijheid

Lia en Kevin hebben alles bij de hand tijdens hun zes maanden durende trip. “We hebben onze Defender en aanhangwagen volledig aangepast om er zes maanden mee te ‘overleven’. Naast onze tent hebben we ook voldoende materiaal bij om ‘off grid’ te kamperen. We zijn altijd wel op zoek naar nieuwe uitdagingen. We hebben dan wel geen comfort, maar als je wakker kan worden op het strand of in de bergen, dan vinden we het dat allemaal wel waard. Niets kan tippen aan zo’n ultiem gevoel van vrijheid”, aldus Lia.

Het koppel studeerde vorig jaar af en deed tijdelijke jobs om te sparen voor hun reis. “Dit groot avontuur is de start van een nieuw hoofdstuk”, legt Kevin uit. “We zijn nu nergens aan gebonden en hebben dan ook niets te verliezen. Waar deze trip ons allemaal zal brengen, weten we nog niet, maar dat het een groot avontuur wordt, daar zijn we wel zeker van. Of we het thuisfront zullen missen? Natuurlijk wel, maar mama heeft al gezegd dat ze ons misschien wel eens nareist. We zitten nu ook niet aan de andere kant van de wereld, hé. En er is ook nog zoiets als het internet, dat contact met het thuisfront net iets gemakkelijker maakt”, besluit het koppel.

Wie het avontuur van Lia en Kevin wil volgen, kan dat via hun persoonlijke Instagram-accounts @liaiacono en @kevinvogelaere. Ook via hun YouTube-kanaal ‘Tripping The Road’ zijn de avonturen van het koppel te volgen.