Lezing in CM Izegem over grootmeesters Van Eyck, Rubens en Brueghel

VTB Kultuur Izegem en Mandel-Leie organiseren een avond in het teken van de drie grootmeesters in de schilderkunst. Afpsraak op 29 november.

Het bestuur van VTB Kultuur Izegem: Walter Vandewaetere, Yves Vierstraete, Marleen Vinckier, Johny Waelkens en Christèle Vandenbroucke. © (GF)

Donderdag 29 november om 19.30 uur organiseren de VTB Kultuur Izegem en Mandel-Leie én het Davidsfonds in de CM in de Dirk Martenslaan 11 in Izegem een lezing over drie grootmeesters in de schilderkunst: Jan van Eyck, Peter Paul Rubens en Pieter Brueghel.

Kunsthistorica Leen Huet is gastspreker. Zij schreef de eerste échte biografie van Pieter Brueghel, een magistraal geschreven werk, niet in het minst omdat Leen Huet een nieuwe interpretatie geeft aan Dulle Griet.

Jan van Eyck was met Rogier van der Weyden de voornaamste vertegenwoordiger van de Vlaamse Primitieven. Hij was tijdens zijn leven wellicht de beroemdste schilder van Europa en stond gekend als de ‘uitvinder’ van de olieverfschilderkunst. Zijn beroemdste werk is het retabel Het Lam Gods. Peter Paul Rubens was een Zuid-Nederlands schilder van Vlaamse barok, tekenaar en diplomaat en werkte in Antwerpen. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste schilders uit de Europese kunstgeschiedenis.

Tickets: 8 euro voor leden VTB en Davidsfonds en 10 euro voor niet-leden.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.