Levensloop strijkt voor het eerst ook in Brugge neer

Johan Devroe, Filip Carrein, Sabrina Schietaert en Sylvie Vanmaldegem van Levensloop Brugge. © WK
Redactie KW

Vijf jaar na de start in België komt het initiatief Levensloop op 8 en 9 oktober voor het eerst naar Brugge.

De organisatie hoopt zo veel mogelijk teams op de been te krijgen om samen 24 uur te bewegen in de strijd tegen kanker.

Ontstaan in 1985 in de VS, groeide Levensloop uit tot een wereldwijd evenement dat vandaag in meer dan twintig landen en op meer dan 6.000 locaties wordt georganiseerd. In België nam de Stichting tegen Kanker daarvoor het initiatief. Vorig jaar werd in ons land 3,2 miljoen euro ingezameld met de Levenslopen. Dat geld investeert de stichting vooral in wetenschappelijk onderzoek in de Belgische universitaire ziekenhuizen, maar ook in sociale zorg en ondersteuning van de patiënten.

Solidariteitsgevoel aanspreken

Naast die fondsenwerving wil Levensloop vooral het solidariteitsgevoel aanspreken. Het wil zo veel mogelijk mensen bijeenbrengen om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken, en samen tegen de ziekte te strijden. De ‘vechters’, of al wie ooit de diagnose kanker te horen kreeg, worden in de bloemetjes gezet. Er is ook aandacht voor mensen die aan kanker overleden zijn.

Tijdens het Brugse Levensloopweekend, op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in het sportcentrum Julien Saelens in Assebroek, zullen teams elkaar wandelend of lopend aflossen tijdens een 24 uur durende estafette. Maar je kan ook komen supporteren bij een hapje en een drankje. Vechters en teams kunnen zich nu al registreren op de website www.levensloop.be/relays/brugge-2016.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.