Levensloop Brugge gaat ook dit jaar niet door

Redactie KW

Naar aanleiding van de maatregelen van het Coronavirus, heeft het Comité van Levensloop Brugge, de spijtige beslissing moeten nemen om Levensloop Brugge in de gekende vorm zoals gekend, voorzien op zaterdag 10 juli 2021 opnieuw te annuleren.

Het comité besliste WEL om de vechters niet opnieuw in de kou te laten staan en voorziet op die dag, 10 juli 2021 een afhaalontbijt en verwennamiddag in beperkte aantallen met voorinschrijving voorzien van de nodige covid-voorschriften.

De voorbereidingen kunnen onmogelijk optimaal verlopen. We ondervonden heel wat hindernissen:

– Heel wat teams die reeds ingelicht werden met ons eerste voorstel lieten weten dat ze in de onmogelijkheid waren om in deze periode deel te nemen of iets op poten te zetten net omwille van de huidige maatregelen.

– De voorbereidingen zijn reeds maanden lopende, online weliswaar maar als comité ondervinden wij constant hindernissen en kunnen we geen definitieve beslissingen nemen. We staan steeds on hold en krijgen tot op vandaag geen perspectieven voor de zomer, wat het moeilijk werken maakt voor ons comité als vrijwilligers.

– Fysiek contact is momenteel onbestaande. Wij werken met en voor vechters, wat een grote risicogroep is, voor ons is er geen twijfel mogelijk dat wij gezondheid voorop stellen.

– We kunnen reeds jaren rekenen op onze sponsors die ons ondersteunen. De economische realiteit laat ons vermoeden dat dit voor 2021 een heel stuk moeilijker zal liggen wat het voor ons onmogelijk maakt om een gelijkaardig event zoals we het kennen uit het verleden budgetair op poten te zetten. Ook onze sociale zorgpartners die nog steeds in de frontlinie staan kunnen wij onmogelijk vragen om ons voorop te zetten.

Dat het een moeilijk en pijnlijke beslissing is voor het Comité om voor het tweede jaar op rij te annuleren is duidelijk. Vandaar de weloverwogen beslissing om toch iets zeer klein en coronaproof te voorzien voor onze vechters. Zij krijgen dan ook daaromtrent persoonlijk nog een mail van ons.

We hopen oprecht dat onze trouwe teams, vrijwilligers, passanten en sympathisanten er volgend jaar even enthousiast bij zijn. Levensloop Brugge wordt uitgesteld naar volgend jaar en zal plaatsvinden van zaterdag 23 april tot zondag 24 april 2022. We vieren dan meteen ook 5 jaar Levensloop Brugge en hopen opnieuw samen te mogen uitpakken met een feestelijk gebeuren. We wensen hier de hoop uit te drukken dat alle sympathisanten gezond mogen blijven en hopen allen terug te zien in 2022!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.